Το κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες έχει βάλει τα γιορτινά του και μας καλεί για βόλτες γεμάτες καλή διάθεση. Ιδανικός συνδυασμός και μία στάση σε κάποια από τα διαχρονικά γευστικά στέκια του, και πιο συγκεκριμένα ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που σερβίρουν νόστιμα πιάτα που γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα.

Δώστε ραντεβού με τους φίλους στην καρδιά της πόλης και απολαύστε όμορφες στιγμές σε διευθύνσεις που κάλλιστα μπορούν να μετατραπούν στο στέκι της παρέας.

Ο Τέλης

Από τις πιο οικονομικές και φημισμένες επιλογές για νόστιμα μπριζολάκια στο κέντρο της πόλης. Τα μπριζολάκια του Τέλη, στην Ευριπίδου (νο 86), σερβίρουν με απλότητα και χωρίς πολυτέλειες καλοψημένα χοιρινά μπριζολάκια που γίνονται στην κυριολεξία ανάρπαστα εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σωστό ψήσιμο, εμμονή στο ποιοτικό κρέας και λογικές τιμές στους παράγοντες που το έχουν μετατρέψει σε καθιερωμένο στέκι στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Κληματαριά

Λειτουργεί από το 1927 στην Πλατεία Θεάτρου σε ένα σκηνικό που μεταφέρει σε αυλή αθηναϊκής κατοικίας της δεκαετίας του ’60. Η Κληματαριά μπορεί να άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες, ωστόσο η ονομασία της παρέμεινε η ίδια, δείχνοντας ότι η αρχική έμπνευση βασίστηκε σε γερά θεμέλια. Παραδοσιακή κουζίνα και απλές γεύσεις στην «συνταγή» της επιτυχίας. Κρεατικά στη γάστρα, ποικιλία μαγειρευτών, υπέροχες πίτες στις βασικές επιλογές του καταλόγου. Live μουσική στα συν.

Δίπορτο

το Δίπορτο

Γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου (γωνία Θεάτρου και Σωκράτους), που μεταφέρει σίγουρα σε άλλη εποχή. Το μαγειρείο Δίπορτο έχει χαράξει τη δική του ιστορία στο πέρασμα του χρόνου, με σταθερές, ωστόσο, κάποια εμβληματικά πιάτα που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Όσπρια, φρέσκο ψάρι, σούπες και παραδοσιακή χωριάτικη είναι αρκετά για να το επιλέξετε ξανά και ξανά.

Το τριαντάφυλλο της νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» σε όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, για όλους του άλλους όμως το Τριαντάφυλλο της νοστιμιάς (Λέκκα 22) είναι ένα κρυφό ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις όταν το ανακαλύψεις. Βρίσκεται μέσα σε στοά στην οδό Λέκκα, και σου δίνει τη δυνατότητα να κάτσεις στα εξωτερικά -εντός της στοάς- τραπέζια, είτε στα εσωτερικού χώρου. Τί τρώμε εδώ; Ψαράκι και μεζέδες σκέτες γκουρμεδιές, ιδανικές για συνοδεία ούζου ή κρασιού.

Νικήτας

Μαγειρευτά στο Νικήτα

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες στου Ψυρρή. Η παραδοσιακή ταβέρνα Νικήτας βρίσκεται στον πεζόδρομο των Αγίων Αναργύρων και σερβίρει ελληνικές νοστιμιές. Φημίζεται για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια του και σερβίρει, επίσης, λαδερά γεμιστά, χοιρινό κρασάτο στην κατσαρόλα, ζουμερά χειροποίητα σουβλάκια, φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.