Όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, τίποτα δεν είναι πιο ανακουφιστικό από μία παγωμένη μπύρα. Ο συνδυασμός της δε με νόστιμα μεζεδάκια και καλή παρέα συνθέτουν το πιο απολαυστικό σενάριο για ένα καλοκαιρινό μεσημεράκι ή βράδυ στην πόλη.

Τα καφενεία που ακολουθούν, παραδοσιακά και μοντέρνα, σερβίρουν δόσεις δροσιάς και νοστιμιάς στα τραπεζάκια τους για όλους εσάς που και τον Αύγουστο βρίσκεστε στην πόλη.

Διόσκουροι

Αν ένα καφενείο- μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους, επί της Διοσκούρων (νο 13). Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Περιβολάκι

Καφενείο Περιβολάκι

Ένα ουζερί- καφενείο έκπληξη στην Πλατεία Ηούς στα Κάτω Πετράλωνα. Στο Περιβολάκι με το λιτό χώρο και το φιλόξενο περιβάλλον, θα ξεχωρίσετε τα ψαγμένα μεζεδάκια και το γλυκόπιοτο κρασί, καθώς και τις άκρως οικονομικές τιμές. Σερβίρει, επίσης, βιολογικό καφέ και φρέσκια μπύρα.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ, επί της Μητροπόλεως (νο 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Η Μουριά

Καφενείο η Μουριά

Σημείο αναφοράς για τον δρόμο της Καλλιδρομίου στο κέντρο της Αθήνας, τόσο για τον ελληνικό καφέ όσο και για τους νόστιμους και οικονομικούς μεζέδες που σερβίρει στους θαμώνες του, πια. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα καφενεία που λειτούργησαν στην πόλη, ενώ βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο σημείο, στη συμβολή της Καλλιδρομίου με την Χαριλάου Τρικούπη, από το 1915.

Σβούρα

Η μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού καφενείου στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει μερακλίδικο καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για «μεζεδέσματα», όπως αναγράφονται και στον κατάλογό του, συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή, με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας (μανούρα Σίφνου, ταλαγάνι Μεσσηνίας, κρητικά πιάτα κ.α.).