Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο του Σαββατοκύριακου με δωρεάν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλους. Φωτογραφικές εκθέσεις, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, μία θεατρική παράσταση για παιδιά και νέους και ένα εργαστήριο μουσικής για όλη την οικογένεια προσθέτουν καλλιτεχνικό και πολιτιστικό τόνο στις εξόδους του διημέρου.

14ο Athens Animfest

Το 14ο Athens Animfest, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, φιλοξενείται μέχρι την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, σε πολλούς χώρους της ευρύτερης Αθήνας. Κατά την διάρκειά του οι κινηματογραφόφιλοι της πόλης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 55 χώρες. Το 14o Athens Animfest 2019 πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ΑΘΗΝΑ 2018- Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, του δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις.

Έκθεση φωτογραφίας

Η Blank Wall Gallery (Φωκίωνος Νέγρη 55) θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Αθήνα την έκθεση που διοργανώνει η διεθνής φωτογραφική πλατφόρμα GuruShots. Η έκθεση με τίτλο «Photographer of the year 2018» αφορά στην χρονιά που πέρασε και φιλοξενεί έργα 600 φωτογράφων, μετά από συμμετοχή 460.000. Εκτυπωμένες φωτογραφίες και ψηφιακά με μια μεγάλη γκάμα θεμάτων. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που διοργανώνεται στη χώρα με φωτογραφίες που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε μισό εκατομμύριο διεθνείς συμμετοχές.

Θεατρική παράσταση για παιδιά και νέους

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τις Διεθνείς ημέρες δράσης κατά του ρατσισμού στο θέατρο Εμπρός αρχίζουν με την θεατρική παράσταση «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν», και τους μουσικούς Σπύρο Γραμμένο και Mc Yinka-manolis Afolanio B. στη σκηνή.

Παιδιά από όλες τις γειτονιές της Αθήνας, από κάθε συλλογικότητα και κοινότητα καλούνται να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 16/03 στις 12.00 το μεσημέρι στο Ελεύθερο Εμπρός Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή), σε μια καθολικά προσβάσιμη εκδήλωση και να γιορτάσουν αυτήν τη μέρα χαράς, ελπίδας και φιλίας.

Κύκλος κρουστών για οικογένειες

Ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια. Mάθετε οικογενειακώς πώς να φτιάχνετε μουσική ηχοχορεύοντας πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά στο δωρεάν εργαστήριο την Κυριακή 17/03 στις 12.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειές τους. Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας.