Αν και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, η τοποθεσία τους σε ήσυχες στοές και χαλαρά αδιέξοδα δρομάκια, ενδείκνυται για έναν χαλαρό καφέ στην καρδιά της πόλης, που ωστόσο δεν θυμίζει σε τίποτα ότι βρίσκεστε ανάμεσα από τους πιο πολύβουους δρόμους της.

Ακολουθούν, λοιπόν, τρία στέκια καλά «κρυμμένα» σε τρεις στοές του κέντρου, που αξίζει να τα επισκεφτείτε για έναν χαλαρό καφέ με την παρέα ή και, γιατί όχι, μόνοι!

Bartesera

Από τα πρώτα καφέ- μπαρ που ανέδειξαν την περιοχή γύρω από την Στοά Πραξιτέλους, καθιερώνοντάς την σε σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κέντρου. Λίγα βήματα στη στοά και βρίσκεστε σε ένα υπέροχο, γεμάτο φυτά αίθριο, με οροφή που ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τα κέφια του καιρού.

Με άλλους δύο χώρους εκατέρωθεν δημιουργεί μια urban exotica και ελαφρώς vintage αισθητική και αίσθηση ανακατεύοντας μοναδικά τις έννοιες «αστικό» και «φυσικό». Οι μουσικές ακολουθούν ακριβώς αυτό το urban exotic ανακάτεμα, μιξάροντας funk μπασογραμμές, soul πνευστά, african εξωτικά κρουστά με σύγχρονα υλικά και ηχοτοπία της πόλης του σήμερα.

Kaya

Λίγο πριν τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Κολοκοτρώνη, στη στοά Μπολάνη, συναντάται το Kaya. Από το 2013 ο Λάμπρος και ο Αντώνης εφαρμόζουν την πείρα και την αγάπη τους για τον καφέ και στην πράξη. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά, έχουν καταφέρει να εσωκλείσουν κάποιους από τους καλύτερους καφέδες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με micro roasters artisan από την εγχώρια αγορά. Δύο σταθερά χαρμάνια και δύο που εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα, προσφέρουν ένα απολαυστικό και αρωματικό break στο πόδι.

Εδώ τραπέζια δεν υπάρχου, μόνο ένας εξωτερικός πάγκος στη στοά, ο οποίος ανανεώνεται από κόσμο, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά! Πλούσιος καφές και γεμάτο σώμα, χρήση πολύ καλής τεχνολογίας και πολύ μεράκι από το ανθρώπινο κομμάτι, αλλά και οι πολύ οικονομικές τιμές για το επίπεδο του καφέ που απολαμβάνει κανείς εδώ στα μυστικά της επιτυχίας του.

Peek a Bloom

Στο αδιέξοδο σοκάκι στη στοά της Λέκκα το Peek a Bloom «παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδιεκευμένοι και έμπειροι barista.