Άνοιξη, καιρός ηλιόλουστος και τι καλύτερο από μία βόλτα με την παρέα για καφέ. Ειδικά, τώρα που τα τραπεζάκια έχουν βγει στις αυλές και τα πεζοδρόμια και η ιδέα να πίνεις τον καφέ έξω στον ήλιο, είναι συναρπαστική.

Εμείς, όμως, σας έχουμε και κάτι καλύτερο: τρία στέκα στην Πλάκα που μοιάζουν σαν σκηνικό ταινίας. Και είναι τόσο ατμοσφαιρικά, τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον εξωτερικό τους χώρο που πίνοντας τον καφέ σου, αισθάνεσαι σαν να είσαι σε σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Στην πιο γραφική συνοικία της Αθήνας, λοιπόν, η άνοιξη είναι στα καλύτερά της και η βόλτα σε αυτήν, είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε να κάνετε.

Γιασεμί

Κι αφού αναφερθήκαμε στον Παπακαλιάτη, ξεκινάμε την παρουσίαση με το Γιασεμί, το μαγαζί που αποτέλεσε το τέλειο φόντο στο love story των δύο πρωταγωνιστών της ταινίας του, «Αν». Το ρομαντικό στέκι, με τον μυρωδάτο καφέ και τα παραδοσιακά σπιτικά γλυκά, βρίσκεται στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους και αποτελεί κλασικό στέκι της Πλάκας.

Κιμωλία

Κρυμμένη στα στενά της Πλάκας, η Κιμωλία αποτελεί πια στέκι για τους λάτρεις της γραφικής συνοικίας. Με vintage αισθητική και οικείο περιβάλλον, το all day cafe με την ατμόσφαιρα που ταξιδεύει στο Παρίσι, σερβίρει αρωματικό καφέ και τσάι, σε έναν προσεγμένο χώρο που σίγουρα θα μετατραπεί στο στέκι της παρέας.
Υπερείδου 5, Αθήνα

Μελίνα

Σωστά, καταλάβατε. Το διάσημο στέκι της Πλάκας με το όνομα Μελίνα Μερκούρη είναι αφιερωμένο στην σπουδαία Ελληνίδα. Στον χώρο κυριαρχούν παντού οι φωτογραφίες της, τις οποίες συμπληρώνουν εκείνες των Ζιλ Ντασέν, Σαλβαντόρ Νταλί, Αριστοτέλη Ωνάση, Νίκου Καζαντζάκη, του Μάνου Χατζηδάκι κ.α. Εδώ, θα απολαύσετε τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ με καϊμάκι, ενώ σημείο αναφοράς του είναι και τα υπέροχα γλυκά του κουταλιού. Και θα νιώσετε σίγουρα λίγη από την αύρα της αξέχαστης Μελίνας.
Λυσίου 22, Αθήνα