Απρίλιος, ο καιρός είναι σχεδόν καλοκαιρινός και τα τραπεζάκια έξω στις καφετέριες, έχουν ήδη γεμίσει με κόσμο που απολαμβάνει τον καφέ του και τον ανοιξιάτικο ήλιο. Όμως, η βόλτα γίνεται ακόμα καλύτερη, όταν καταλήγετε σε στέκια με υπέροχους εξωτερικούς χώρους και αυλές.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε μαγαζιά με αυλές για να απολαύσετε με την παρέα σας τον καλύτερο ανοιξιάτικο καφέ.

Το Λοκάλι

Με μότο το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», το Λοκάλι στην Σαρρή 44 στου Ψυρρή. αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας. Η χαρακτηριστική και πανέμορφη αυλή του θα σας ενθουσιάσει, ενώ εκτός από τον specialty καφέ που σερβίρεται από το πρωί, μπορείτε να απολαύσετε εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες, που αποτελούν και το δυναμικό της μπάρας,. Στα συν και το νόστιμο φαγητό του.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο, στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Εδώ, είναι καλοδεχούμενα και τα κατοικίδιά σας.

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, το Upupa Epops αποτελεί δημοφιλές στέκι για καφέ, αλλά και ποτό. Φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930, στα Κάτω Πετράλωνα, τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.
Αλκμήνης 7 & Θεανούς, Κάτω Πετράλωνα

Saorsa

Στην ανανεωμένη Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, το Saorsa (Γιατράκου 2) είναι ένα «ελεύθερο» στέκι (στην κέλτικη διάλεκτο των Σκοτσέζων saorsa σημαίνει ελευθερία) με μια εντυπωσιακή εσωτερική αυλή. Φιλοξενείται σε ένα ανακαινισμένο παλιό αθηναϊκό σπίτι των αρχών του 20ου αι. και σας καλεί να γίνετε κι εσείς ελεύθερα πνεύματα, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του.