Στην Αθήνα θα βρείτε κάθε λογής μαγαζιά για να απολαύσετε τον καφέ σας. Ανάμεσα σε αυτά και όσα διακρίνονται για την vintage ατμόσφαιρά τους, η οποία αυτόματα ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Ρομαντική και νοσταλγική, ξυπνώντας τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, το Upupa Epops αποτελεί δημοφιλές στέκι για καφέ, αλλά και ποτό. Φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930, στα Κάτω Πετράλωνα, τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.
Αλκμήνης 7 & Θεανούς, Κάτω Πετράλωνα

Upper Athens

Μια αξέχαστη εμπειρία σάς περιμένει μια ανάσα από το Σύνταγμα, με θέα στο επιβλητικό κτίριο της Βουλής. Ένα ταξίδι σε μία άλλη εποχή ξεκινά μόλις βρεθεί κανείς στον εκπληκτικό χώρο του Upper Athens. Ένα μπιστρό με vintage αισθητική και ρετρό ατμόσφαιρα, που αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch, καφέ και φαγητό. Οι jazz μουσικές συμπληρώνουν ιδανικά το άκρως ρομαντικό σκηνικό, που σίγουρα θα τοποθετούσατε κάπου στο Παρίσι.
Όθωνος 10, Αθήνα

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ, στο Κολωνάκι, το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό και καφέ.
Σίνα 21, Κολωνάκι & Μαυρομιχάλη 81, Εξάρχεια

Ιπποπόταμος

Στα σύνορα Εξαρχείων με Κολωνάκι συναντάμε ένα από τα πιο παλιά στέκια της πόλης. Άνοιξε το 1978 και βρίσκεται στο ισόγειο ενός παλιού αρχοντικού. Η εσωτερική ατμόσφαιρα του χώρου αποπνέει έναν vintage αέρα, με τα διακοσμητικά στοιχεία να απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα. Ανοίγει από τις 11 το πρωί και κλείνει τα ξημερώματα.
Δελφών 3Β , Αθήνα