Πέντε νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη, ξεκινώντας τον κινηματογραφικό Νοέμβριο με τους πιο καλούς οιωνούς, παρόλους τους περιορισμούς και τα μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν στους κλειστούς κινηματογράφους.

Ανάμεσά τους δύο ταινίες τρόμου, κινούμενα σχέδια, μία κοινωνική και μία κωμωδία.

Έλα να Παίξουμε» (Come Play)

Τρόμου- φαντασίας, 96′

Σκηνοθεσία: Tζέικομπ Τσέις

Πρωταγωνιστούν: Άζι Ρόμπερτσον, Τζίλιαν Τζέικομπς, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ

Ο ανερχόμενος Άζι Ρόμπερτσον είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του Όλιβερ για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.

Υπόθεση Κολλίνι (The Collini Case)

Θρίλερ, 123′

Σκηνοθεσία: Marco Kreuzpaintner

Πρωταγωνιστούν: Elyas M’Barek, Alexandra Maria Lara, Heiner Lauterbach, Franco Nero

Στον νεαρό δικηγόρο Κάσπαρ Λάινεν, ανατίθεται να υπερασπιστεί τον κύριο ύποπτο μιας θεαματικής υπόθεσης δολοφονίας. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο άνδρας που υπερασπίζεται, εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νομικά σκάνδαλα της Γερμανίας.

Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3 (Cats & Dogs 3)

Κινούμενα σχέδια, 84′

Σκηνοθεσία: Αζίζ Τζιντάν

Ελληνική μεταγλώττιση: Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Έλενα Δελακούρα, Μαρία Ζέρβου, Ζαχαρίας Ρόχας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Βασίλης Μήλιος, Αργύρης Παυλίδης, Μελίνα Κατσακούλη, Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης.

Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Η Ελπίδα του Κόσμου (Gloria Mundi)

Κοινωνική, 106′

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν, Αναΐς Ντεμουστιέ

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Το Θαύμα του Αγνώστου Αγίου (Le Miracle du Saint Inconnu/ The Unknown Saint)

Αστυνομική- κωμωδία, 100′

Σκηνοθεσία: Alaa Eddine Aljem

Πρωταγωνιστούν: Younes Bouab, Salah Ben Saleh, Bouchaib Semmak

Λίγες στιγμές πριν από τη σύλληψή του από την αστυνομία, ένας κλέφτης σκάβει έναν τάφο για να κρύψει μια τσάντα με χρήματα. Μερικά χρόνια αργότερα και αφού αφέθηκε ελεύθερος επιστρέφει στο μέρος όπου έθαψε τα λάφυρά του ανακαλύπτοντας με έκπληξη, ότι έχει γίνει ο βωμός ενός άγνωστου αγίου κι ενός ακμάζοντος μικρού χωριού που χτίστηκε γύρω του.