Μετά το La Révolution το Netflix μας χαρίζει ακόμα ένα ιστορικό δράμα αυτόν τον μήνα. Η σειρά εστιάζει στην μάχη του Τευτοβουργιου Δρυμού όπου έλαβε χώρα τον 9ο μ.Χ. αιώνα όπου τα γερμανικά φύλα συγκρούστηκαν με τον σπουδαίο ρωμαϊκό στρατό που ως στόχο είχε την συνεχή επέκταση της Ρώμης.

Η σειρά λοιπόν όπως μας ενημερώνει το Lordofthrseries.gr είναι αρκετά πίστη ως προς την μεταφορά των ιστορικών γεγονότων ωστόσο υπάρχουν και κάποιες προσθήκες φανταστικού που δεν κάνουν όμως την σειρά να ξεφεύγει. Χωρίς λοιπόν να κάνουμε κάποιο spoiler κλείνουμε το ιστορικό κομμάτι στο ότι η μεταφορά είναι αρκετά πιστή.

Η ιστορία μας ξεκινά λοιπόν με τα διάσπαρτα γερμανικά φύλλα να υποφέρουν από τις απαιτήσεις της Ρώμης. Σιγά σιγά βλέπουμε κάποιες εξεγέρσεις που ξεκινούν κυρίως από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Thusnelda και Folkwin και όλα αυτά φέρνουν μια σειρά αντιδράσεων που εξελίσσονται σε συμμαχίες και την δημιουργία αντίστασης κατά του ρωμαϊκού στρατού. Το Barbarians προσφέρει αρκετές ανατροπές και αυτό οφείλεται στο στρατηγικό κομμάτι που παρουσιάζει η σειρά. Υπάρχουν προδοσίες αλλά και συμμαχίες που σίγουρα προσφέρουν πικάντικες ανατροπές στην ροή της πλοκής και όλα κορυφώνονται στο φινάλε με την μεγάλη μάχη! Αν περιμένετε ατελείωτες μάχες θα απογοητευθείτε.. Η σειρά εστιάζει αρκετά στην πολιτική του πολέμου και εννοείται έχει και μάχες που προσφέρουν το θέαμα τους αλλά δεν είναι εκεί η κεντρική εστίαση της ιστορίας.

Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές, Jeanne Goursaud (Thusnelda),Laurence Rupp (Arminius) και David Schütter (Folkwin) είναι αρκετά καλοί στους ρόλους τους, έχουν ωραία χημεία και εκτελώντας υπέροχα τις δραματικές σκηνές, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν μέσα από τις μάχες και τις αιματοχυσίες

Εντυπωσιακή είναι η σκηνοθεσία της και η φωτογραφία της σειράς. Τα υπέροχα τοπία της Ουγγαρίας που έγιναν τα γυρίσματα χαρίζουν φανταστικά πλάνα και τα χρώματα που χρησιμοποιούν βγάζουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στον θεατή. Η σειρά γενικά είναι προσεγμένη και αυτό φαίνεται από τις λεπτομέρειες. Φαίνεται ότι έχει γίνει καλή μελέτη με τους Ρωμαίους να μιλάνε λατινικά και τους βάρβαρους γερμανικά. Η χρήση των λατινικών είναι μια ευχάριστη έκπληξη και μια λεπτομέρεια που πολλές σειρές φοβούνται να χρησιμοποιήσουν. Εδώ βέβαια οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν μια θεωρητικά νεκρή γλώσσα αρκετά καλά! Τα κουστούμια και τα props είναι καλοσχεδιασμένα και βοηθούν στην μεταφορά του θεατή στην συγκεκριμένη εποχή. Εξαιρετική είναι και χρήση του Make up που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

Η μουσική κλιμακώνει τις μάχες αλλά και τις δραματικές σκηνές με έναν επικό τρόπο. Μέσα σε 6 επεισόδια το Barbarians κατάφερε να παρουσιάσει μια τεράστια ιστορική στιγμή, να μας γνωρίσει την εποχή και τους χαρακτήρες της και να ολοκληρωθεί με έναν φανταστικό επίλογο.

Οι βάρβαροι ήδη έχουν κατακτήσει την 1η θέση στο ελληνικό Netflix. Πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη παραγωγή με δυνατό Cast και μια ιστορία που κλιμακώνεται σταδιακά. Οι χαρακτήρες εύκολα κερδίζουν την συμπάθεια αλλά και την αντιπάθεια του κοινού σε ορισμένες περιπτώσεις. Η απίστευτη αισθητική στην σκηνοθεσία είναι μια από τις δυνατότερες πινελιές της σειράς που καταφέρνει να σου αφήσει το στίγμα της. Οι λεπτομέρειες είναι πάντα αυτές που κάνουν την διαφορά και εδώ ισχύει το ίδιο. Τα υπέροχα κουστούμια και τα σκηνικά σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Σε πολλούς θα θυμίσει το Vikings σε άλλους το Spartacus, όπως και να χει όμως οι συγκρίσεις είναι περιττές. Η κάθε σειρά λέει την δική της ιστορία και το Barbarians την λέει εξίσου καλά με τις δύο που προαναφέραμε. Παρόλο που έχει μόλις 6 επεισόδια μπορούμε να πούμε πως είναι αρκετά, καθώς ολοκληρώνουν την κεντρική ιστορία αφήνοντας ανοιχτά μόνο μερικά μέτωπα που αφορούν ορισμένους χαρακτήρες τα οποία δεν χρειάζονται και απαραίτητα απαντήσεις.

Η σειρά συνιστάται ανεπιφύλακτα για Binge Watching. Ο μικρός αριθμός αλλά και η ποιότητα των επεισοδίων σίγουρα βοηθούν και το τέλος κάθε επεισοδίου σίγουρα θα σας ωθεί στο να δείτε άλλο ένα και άλλο ένα μέχρι να έχετε ολοκληρώσει την σειρά!