Μαχητές των δρόμων αλλά και… Lego περιλαμβάνει η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα. Δύο ταινίες από τη Γηραιά Ήπειρο και ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ συμπληρώνουν τις νέες επιλογές στις σκοτεινές αίθουσες.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους…

«Need for Speed»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σκοτ Γουό με τους: Ντόμινικ Κούπερ, Άαρον Πολ, Ίμογκεν Πουτς

Έπειτα από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα που θα στοιχίσει τη ζωή του καλύτερού του φίλου, ο street racer Τόμπι Μάρσαλ θα βρεθεί άδικα στη φυλακή, ενώ η πρώην κοπέλα του θα καταλήξει στην αγκαλιά του βασικού υπεύθυνου και ανταγωνιστή του. Όταν ύστερα από δύο χρόνια ο Τόμπι αποφυλακίζεται, το μοναδικό πράγμα που έχει στο νου του είναι η εκδίκηση.

«Η Ταινία Lego»

Animation, σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Ο εργάτης κατασκευών Έμετ, μια τυπική μινιατούρα Lego, θεωρείται ύστερα από μια σειρά συμπτώσεων ηγέτης της αντίστασης ενάντια στα σχέδια ενός προέδρου-δικτάτορα, ο οποίος σκοπεύει να συγκολλήσει μόνιμα το Lego-σύμπαν.

«Grand Central»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι με τους: Ταχάρ Ραχίμ, Λεά Σεϊντού, Ολιβιέ Γκουρμέ

Ο 28χρονος Γκάρι πιάνει δουλειά σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο και γρήγορα μπαίνει στην παρέα μιας ομάδας συναδέλφων του. Ενθουσιασμένος, αλλά και παράτολμος, θα βρεθεί σε δύσκολη θέση όταν ανιχνευτούν πάνω του υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας, αλλά και μπλεχτεί σε μια ερωτική περιπέτεια με την κοπέλα ενός φίλου του.

«Αιωνιότητα»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν με τους: Σέρσια Ρόναν, Τζέμα Άρτερτον, Σαμ Ράιλι

Η Έλινορ και η Κλάρα, δυο μυστηριώδεις γυναίκες με… προαιώνιο παρελθόν, διαφεύγουν από τη σκηνή ενός βίαιου εγκλήματος και καταφεύγουν σε μια ήσυχη παραλιακή κωμόπολη. Σύντομα, κι ενώ άνθρωποι αρχίζουν να πεθαίνουν μυστηριωδώς γύρω τους, το σκοτεινό παρελθόν τους έρχεται να τις συναντήσει.

«Η Νονά»

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, σκηνοθεσία Στέλιος Κούλογλου

Η πολιτική ιστορία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και ο κρίσιμος ρόλος της στη σύγχρονη διεθνή οικονομική κρίση.