Ένα ακόμα βραβείο πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ταινία του Μπεν Άφλεκ Argo, που απέσπασε χθες το βραβείο Καλύτερου Σεναρίου του Συνδικάτου των Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA), ενώ η ταινία «Zero Dark Thirty» διακρίθηκε με το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου.

Μία εβδομάδα πριν από την τελετή των Όσκαρ, τα βραβεία αποτελούν άλλο ένα πλήγμα στην ταινία «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία είναι υποψήφια μαζί με τα «Argo», «Η Ζωή του Πι», «Οδηγός Αισιοδοξίας» και «Τα Πλεονεκτήματα του να είσαι στο Περιθώριο».

Το «Λίνκολν» παρουσιάστηκε το φθινόπωρο ως το μεγάλο φαβορί μαζί με το «Argo» στο σύνολο σχεδόν των τελετών από τις Χρυσές Σφαίρες μέχρι τα βραβεία των ενώσεων των αμερικανικών ηθοποιών και παραγωγών, καθώς και στα βρετανικά BAFTA.

Δεν του απομένουν πλέον παρά τα Όσκαρ, όπου παρουσιάζεται με δώδεκα υποψηφιότητες. Ωστόσο, το Argo εμφανίζεται πλέον ως φαβορί για να εξασφαλίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Για την ταινία «Argo» το βραβείο WGA απονεμήθηκε στον Κρις Τέριο, ενώ για την ταινία «Zero Dark Thirty» στον Μαρκ Μπόουλ. Το βραβείο για το καλύτερο σενάριο ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στην ταινία «Sugar Man», ενώ τα βραβεία τηλεόρασης στη δραματική σειρά «Breaking Bad», την κωμική σειρά «Louie» και τη νέα σειρά «Girls».

Η περίοδος των βραβείων του Χόλιγουντ ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου με τα όσκαρ. Θα έχει προηγηθεί την προηγουμένη η τελετή των Spirit Awards, των βραβείων του ανεξάρτητου σινεμά, και των Βατόμουρων,για τη βράβευση των χειρότερων ταινιών και ηθοποιών του έτους.