Κάθισε στην πολυθρόνα πίσω από τις κάμερες σε κάποιες από τις μεγαλύτερες παραγωγές των τελευταίων ετών… βούτηξε με βαθυσκάφος στο Φρέαρ των Μαρριάνων, το βαθύτερο σημείο του πλανήτη… Και τώρα βάζει πλώρη για Κίνα!

Ο διάσημος σκηνοθέτης του Τιτανικού, James Cameron, ανακοίνωσε πως ανοίγει εταιρεία παραγωγής 3D ταινιών στην Κίνα!

Πολλοί αναλυτές βλέπουν τον Cameron ως… επιτετραμμένο της αμερικανικής βιομηχανίας προκειμένου να μην χάσει το ισχυρό έρεισμα που έχει στη διαρκώς αναπτυσσόμενη κινηματογραφική βιομηχανία στην Κίνα.

«Δεν θα πούμε στους Κινέζους πώς να φτιάξουν ταινίες. Θα τους βοηθήσουμε να κάνουν τη μετάβαση στην 3D παραγωγή με όσο το δυνατόν πιο διαχειρίσιμο κόστος και κατά τρόπο που δεν θα μπλοκάρει την καινοτομία» δήλωσε ο ίδιος ο Cameron στο Reuters.

Αν και γνωστός σκηνοθέτης δεν αποκάλυψε το ποσό που θα επενδύσει στη μακρινή αγορά της Ασίας, έκανε λόγο για μια «τεράστια επένδυση και όχι μόνο οικονομικά».

Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από… μαέστρος του Τιτανικού, ο Cameron υπήρξε και ένας από τους πρωτοπόρους της τρισδιάστατης τεχνολογίας με το blockbuster Avatar, το οποίο έκανε εισπράξεις 2,8 δισ. δολαρίων, σπάζοντας κάθε προηγούμενο.