Οι ταινίες δράσης και κάποια θρίλερ παίρνουν συνήθως τα εύσημα για τις επικές καταδιώξεις αυτοκινήτων και τα… ακροβατικά τους.

Σε κάθε ταινία δράσης φαίνεται σαν οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί να προσπαθούν να ξεπεράσουν τους προκατόχους τους, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες εκρήξεις, πιο τεχνολογικά προηγμένα οχήματα και περισσότερες σκηνές δράσης.

Δείτε μερικά οχήματα σε ταινίες και σειρές που έμειναν στην ιστορία και δύσκολα θα ξεχάσουμε…

6. 1981 DeLorean DMC-12 – Back to the Future (1985)

6

Ίσως η DeLorean δεν είναι ακριβώς το supercar που είναι φτιαγμένο για να είναι στο «Back to the Future» αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα όλων των εποχών στην ιστορία του κινηματογράφου. Πρόκειται για ένα cult αυτοκίνητο, με φουτουριστική και ρετρό σχεδίαση που θυμούνται οι περισσότεροι.

5. The Batmobile – Batman (1989)

5

Στην ταινία είναι εξοπλισμένο με πολυβόλα, βόμβες και ασπίδες. Ήταν η πρώτη επανάληψη του Batmobile που είδαν οι οπαδοί του στα 30 χρόνια. Σχεδιασμένο ειδικά για την ταινία του 1989, ο Anton Furst κοίταξε αεροσκάφη, πολεμικές μηχανές και άλλα τέτοια οχήματα στην αναζήτησή του για να δημιουργήσει αυτό το αυτοκίνητο.

4. 1969 Dodge Charger – The Dukes of Hazzard (1979 – 1985)

4

Το συγκεκριμένο Dodge Charger είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο γνώριμα αυτοκίνητα σειράς που έχουν υπάρξει. Το χαρακτηριστικό πορτοκαλί του χρώμα είναι ένα από τα πράγματα που το κάνει να ξεχωρίζει, ενώ ο John Schneider λέγεται έχει επισκευάσει πάνω από 20 ρέπλικες και έχει δημοπρατήσει πάνω από τρεις. Θεωρείται ότι κατά τη διάρκεια της σειράς χρησιμοποιήθηκαν περίπου 309 οχήματα.

3. 1962 Volkswagen Beetle – The Love Bug (1968)

3

Και ποιος δεν θυμάται το Herbie! Το «Κατσαριδάκι αγάπη μου» είναι από τις λίγες ταινίες όπου το αυτοκίνητο έκλεψε πραγματικά την παράσταση από τους ηθοποιούς. Το Herbie αμέσως αγαπήθηκε από τους θεατές με το αγωνιστικό σκαθάρι να μπαίνει στο σπίτι της κάθε οικογένειας.

2. 1970 Dodge Charger – The Fast and the Furious (2001)

2

Μια από τις ταινίες που γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία με προϋπολογισμό 38 εκατομμύρια δολάρια και συνολικές εισπράξεις 207 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο όχημα έκλεψε την παράσταση στην ταινία και πολλοί είναι αυτοί που το ξεχωρίζουν με διαφορά από άλλα.

1. 1982 Pontiac Trans Am – Knight Rider (1982 – 1986)

1

Ο ΚΙΤ που όλοι αγαπήσαμε! Η σειρά που ξεκίνησε το 1982 και λίγοι ήταν εκείνοι που δεν είδαν έστω ένα επεισόδιο με τον David Hasselhoff και το πανέξυπνο όχημά του. Ο ΚΙΤ κόστισε περίπου 100.000 δολάρια για την κατασκευή του αλλά όπως αποδείχτηκε το θρυλικό αυτοκίνητο του «Ιππότη της Ασφάλτου» είναι από τα κορυφαία οχήματα σειράς που έμεινε στην ιστορία…