Ο καιρός είναι ιδανικός για μεζέδες και ουζάκια σε τραπεζάκια έξω στο κέντρο της Αθήνας,. Μια εμπειρία που σίγουρα θα θέλετε να επαναλάβετε.

Επιλέξτε το μεζεδοπωλείο που σας ταιριάζει περισσότερο και πείτε στην υγειά σας με την παρέα σας, συνοδεύοντας με νόστιμα πιάτα που θα σας καλομάθουν.

Η Λέσβος

Η Λέσβος

Ένα από τα πιο παλιά γευστικά στέκια στα Εξάρχεια επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38), που έχει συνδυάσει το όνομά του με το παρελθόν της περιοχής. Ο λόγος για τη Λέσβο, το μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε.

Το ουζερί του Λάκη

Οι συστάσεις, τουλάχιστον για τους μερακλήδες της πόλης, είναι περιττές. Το ουζερί του Λάκη δίπλα ακριβώς στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο στέκι που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Την τιμητική τους εδώ έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, τα γευστικά μαγειρευτά και η αυθεντική ρακή από την Κρήτη.

Ατλαντικός

Μεζεδοπωλείο Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, καθώς και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Διόσκουροι

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Λειτουργεί από το 1974 στην ανηφορίτσα της Διοσκούρων (νο13) και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην Αρχαία Αγορά, ενώ αποτελεί δημοφιλές και αγαπημένο στέκι όσων λατρεύουν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας για μεζεδοκατάσταση με την παρέα.

Στα τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό του χώρο οι παρέες απολαμβάνουν εκλεκτούς μεζέδες συνοδεία ούζου, τσίπουρου ή μπύρας. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Dopios

Το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Χριστόφορου Πέσκια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Οι γευστικοί μεζέδες που φέρουν την υπογραφή αλλά και την ευρηματική δημιουργικότητα του διάσημου σεφ, αποτελούν και τη ναυαρχίδα του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, η φιλοσοφία του οποίου κινείται γύρω από την ελληνική κουζίνα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Με μία διαχρονική πρωτοτυπία και ευφυΐα, ο σεφ καταφέρνει να συγκεντρώσει όλη την παρέα σε ένα τραπέζι που μυρίζει στην κυριολεξία Ελλάδα.