Στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε μοντέρνα μεζεδοπωλεία που σερβίρουν τους παραδοσιακούς, ελληνικούς μεζέδες… αλλιώς. Με ένα άκρως ενδιαφέρον γευστικό twist και μια πιο ιδιαίτερη παρουσίαση, που σίγουρα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Πάρτε την παρέα, λοιπόν, και την καλύτερη διάθεσή σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα στους ειδικούς.

Σερσέ Λα Φαμ

Με αισθητική γαλλικού μπιστρό στην πιο ελληνική εκδοχή του, το Σερσέ Λα Φαμ, επί της Μητροπόλεως (νο 46) σερβίρει παραδοσιακούς και νόστιμους μεζέδες από διάφορα σημεία της Ελλάδας με ένα μοντέρνο twist στα ρετρό τραπεζάκια του, τόσο στον εσωτερικό και εξωτερικό του χώρο. Ό,τι και να επιλέξετε συνοδέψτε ιδανικά με τσίπουρο ή ρακή, ενώ για το τέλος προτιμήστε έναν ελληνικό στη χόβολη με λουκουμάκι, όπως παλιά.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα, που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του στο υπόγειο με τη ρετρό ατμόσφαιρα –χρωματιστά πλακάκια στο πάτωμα, παλιά έπιπλα, μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια και υπέροχα σερβίτσια– απολαύστε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι. Μυζηθροπιτάκια με μέλι, χοχλιοί μπουμπουριστοί, πατάτες οφτές και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή με χύμα κρασάκι.

Dopios

Το νέο γαστρονομικό εγχείρημα του Χριστόφορου Πέσκια βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Οι γευστικοί μεζέδες που φέρουν την υπογραφή αλλά και την ευρηματική δημιουργικότητα του διάσημου σεφ, αποτελούν και τη ναυαρχίδα του μοντέρνου μεζεδοπωλείου, η φιλοσοφία του οποίου κινείται γύρω από την ελληνική κουζίνα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας. Με μία διαχρονική πρωτοτυπία και ευφυΐα, ο σεφ καταφέρνει να συγκεντρώσει όλη την παρέα σε ένα τραπέζι που μυρίζει στην κυριολεξία Ελλάδα.

Gastone

Η δημιουργική ομάδα του Cookoovaya, προτεινόμενου εστιατορίου του διεθνούς οδηγού Michelin, στη Χατζηγιάννη Μέξη, από το καλοκαίρι του 2021 συστήνει τους λάτρεις της κρεατοφαγίας σε ένα πρωτότυπο concept στο κέντρο της Αθήνας (Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου) που συνδυάζει την αμερικάνικη φιλοσοφία του fine dining με τις αυθεντικές, ελληνικές χασαποταβέρνες. Το αποτέλεσμα; Δημιουργικά πιάτα και μεζέδες με βάση το κρέας, που προσφέρουν μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία. Ναυαρχίδα του μενού η περίφημη τραγανή γουρουνοπούλα, που γίνεται πραγματικά ανάρπαστη.

Άμα Λάχει

Μια από τις πιο αγαπημένες γωνιές στην περιοχή των Εξαρχείων (Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου). Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, το μεζεδοπωλείο Άμα Λάχει στης Νεφέλης σερβίρει νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες με επιρροές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το μενού ολοκληρώνεται με μια ψαγμένη λίστα από επιλεγμένες ελληνικές μπίρες και ούζα.