Μία από τις πιο καθιερωμένες γειτονιές του κέντρου, τα Εξάρχεια διαθέτουν γευστικές προτάσεις για όλους και για όλα τα γούστα. Παραδοσιακές ταβέρνες, σύγχρονα μεζεδοπωλεία, αυθεντικά κρητικά ρακάδικα αλλά και εστιατόρια που τιμούν τη σύγχρονη κουζίνα, έχουν την τιμητική τους.

Επιλέξτε αυτό που ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις σας και απολαύστε ένα πλούσιο γεύμα, που θα θέλετε να δοκιμάσετε ξανά και ξανά.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Η Λέσβος

Η Λέσβος

Ένα από τα πιο παλιά γευστικά στέκια στην περιοχή, που έχει συνδυάσει το όνομά του με το παρελθόν της. Η Λέσβος, επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο38) είναι ένα μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Κι αν δεν προλάβετε θα το κάνετε την επόμενη φορά, καθώς αν βρεθείτε έστω και μία φορά εδώ σίγουρα θα επιλέγετε η Λέσβο ξανά και ξανά για τους σπιτικούς της μεζέδες.

Αχιλλέας

Κλασικό μαγειρείο με πληθώρα σπιτικών μαγειρευτών μόνο για take away ή delivery. Ο Αχιλλέας (Βαλτετσίου 62) φημίζεται ιδιαιτέρως για τις σούπες του, όπως η σπιτική κοτόσουπα σαν κι εκείνη της μαμάς. Καλομαγειρεμένη, καυτή και με αρκετό λεμόνι, σίγουρα από εδώ και πέρα θα αποτελεί το την αγαπημένη σας επιλογή.

Ρακουμέλ

Γευστικό στέκι που τιμά την κρητική κουζίνα επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 71) στα Εξάρχεια. Το Ρακουμέλ είναι ένα ρακοπωλείο- ρακάδικο με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες κατάγονται από την Ιεράπετρα και μαγειρεύουν καθημερινά σπιτικές νοστιμιές όπως, χοχλιούς μπομπουριστούς, σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο κ.α. Συνδυάζονται τέλεια με ρακή από τη Σητεία και ρακόμελο με αρωματικά βότανα από την κρητική γη.

Γιάντες

Μία από τις ωραιότερες αυλές στην καρδιά της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 44), σας υποδέχεται στο καταπράσινο περιβάλλον της. Οι φτιαγμένες με φαντασία και μεράκι προτάσεις του παρουσιάζουν μια μοντέρνα εκδοχή αγαπημένων ελληνικών και μεσογειακών συνταγών. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα διαφορετικά πιάτα ημέρας που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση εμπλουτίζουν τον ήδη ενδιαφέροντα κατάλογο, κάνοντας την επιλογή σας ακόμη πιο δύσκολη.

Άμα Λάχει

Μια από τις πιο αγαπημένες μας γωνιές στην περιοχή των Εξαρχείων (Μεθώνης 66 & Καλλιδρομίου). Σε ένα όμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, το μεζεδοπωλείο Άμα Λάχει στης Νεφέλης μάς σερβίρει νόστιμους παραδοσιακούς μεζέδες με επιρροές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το μενού ολοκληρώνεται με μια ψαγμένη λίστα από επιλεγμένες ελληνικές μπίρες και ούζα.