Στην Αθήνα θα βρείτε κάθε λογής cafe για να απολαύσετε τον καφέ σας, ένα γλυκό ή ένα χαλαρό ποτό σε χώρους που πραγματικά έχουν επιμεληθεί με πολύ μεράκι και αγάπη.

Ανάμεσα σε αυτά και όσα διακρίνονται για την vintage ατμόσφαιρά τους, η οποία αυτόματα ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Ρομαντική και νοσταλγική, ξυπνώντας τα πιο όμορφα συναισθήματα.

Upupa Epops

Με vintage αισθητική και ρετρό χαρακτήρα, ο τσαλαπετεινός (η επιστημονική του ονομασία το upupa epops) δίνει έμφαση στο μπαρ (η μπάρα του μετράει μάλιστα μήκος 7 μέτρων) με προσεγμένα cocktails και αξιοζήλευτη κάβα, προσιτή σε όλους –ακόμη και οι premium ετικέτες καθώς διατίθεται η δυνατότητα μισής μερίδας.

Τα cocktails του είναι εξαιρετικά, γι αυτό και αποτελούν επιτυχημένη επιλογή. Το δημοφιλές στέκι για καφέ και ποτό, φιλοξενείται σε ένα «συγκρότημα» παλιών κτιρίων του 1930, στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 7 & Θεανούς) τα οποία «αγκαλιάζουν» την εξωτερική αυλή, που φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς, καλής Αθήνας.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Upper Athens

Μια αξέχαστη εμπειρία σας περιμένει μια ανάσα από το Σύνταγμα, με θέα στο επιβλητικό κτίριο της Βουλής. Ένα ταξίδι σε μία άλλη εποχή ξεκινά μόλις βρεθεί κανείς στον εκπληκτικό χώρο του Upper Athens (Όθωνος 10). Ένα μπιστρό με vintage αισθητική και ρετρό ατμόσφαιρα, που αποτελεί ιδανική επιλογή για brunch, καφέ και φαγητό. Οι jazz μουσικές συμπληρώνουν ιδανικά το άκρως ρομαντικό σκηνικό, που σίγουρα θα τοποθετούσατε κάπου στο Παρίσι.

Πορτατίφ

Θυμίζει πολύ ρομαντικό, παριζιάνικο bistro και μας μεταφέρει σε κάποια από τις γραφικές γωνιές της γαλλικής πρωτεύουσας κάπου στο Marais. Ο λόγος για το Πορτατίφ (Σίνα 21), στο Κολωνάκι, το οποίο κατάφερε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως το απόλυτο στέκι για γλυκό και καφέ. Με χαρακτηριστικό ατού του τα ολόφρεσκα, χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται σε καθημερινή βάση στο εργαστήριό του, το Πορτατίφ έχει γίνει αγαπημένο στέκι στην περιοχή για γλυκές απολαύσεις χωρίς ενοχές!

Γιασεμί

Αν ένα cafe έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα, αυτό δεν είναι άλλο από το ρομαντικό Γιασεμί. Στα διάσημα σκαλάκια της Μνησικλέους, με ρετρό ατμόσφαιρα και vintage διακόσμηση θυμίζει πολύ το σπίτι της γιαγιάς, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην παλιά καλή Αθήνα. Αρωματικός καφές και γευστική πληθώρα σε σνακ, ζεστό ρακόμελο και λαχταριστά σπιτικά γλυκά, όπως η περίφημη πορτοκαλόπιτά του, στα όσα μέχρι σήμερα κερδίζουν το κοινό.