Είναι στιγμές που ο καθένας θέλει να απολαύσει τη μοναξιά του. Να βγει μια βόλτα μόνος, να περπατήσει, να καθίσει σε ένα ήσυχο και όμορφο cafe για να πιει απλά τον καφέ του. Μόνος.

Αν νιώσετε κι εσείς ποτέ αυτήν την ανάγκη τα στέκια που ακολουθούν σε διάφορα σημεία της Αττικής αποτελούν ιδανική επιλογή σε μια τέτοια περίπτωση. Προσεγμένα, με οικεία ατμόσφαιρα και ζεστασιά, ούτε που θα καταλάβετε ότι είστε μόνοι μόλις βρεθείτε στους χώρους τους.

Μέντα

Στεγασμένο σε ένα υπέροχο αρχοντικό –εκεί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός– στον πεζόδρομο των Αγίων Θεοδώρων στην καρδιά της Κηφισιάς, το Μέντα είναι ένα cafe, που ξυπνά σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Little Tree Books

Λίγα μόλις βήματα από τον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, από τους πιο όμορφους της πόλης, συναντάται το υπέροχο Little Tree Books & Coffee (Καβαλλότι 2), που όπως γίνεται και κατανοητό από το όνομά του, συνδυάζει άριστα την τέχνη του βιβλίου με εκείνη του καφέ. Μέσα στο cafe λειτουργεί ένα μικρό, αλλά πλούσιο βιβλιοπωλείο. Έχει και τραπεζάκια έξω.

Γιασεμί

Αν ένα στέκι βγάζει την αύρα της παλιάς γειτονιάς και ξυπνά μνήμες από τα παλιά, αυτό δεν είναι άλλο από το πολυφωτογραφημένο (πλέον) Γιασεμί, στα σκαλάκια της Μνησικλέους στην Πλάκα. Με έπιπλα και διακόσμηση που φέρνει στο νου εικόνες από παλιά αθηναϊκά σπίτια, σερβίρει σπιτικά γλυκά (κορυφαία η πορτοκαλόπιτα), αρωματικό καφέ και αρωματικό ρακόμελο. Ένα από τα πιο νοσταλγικά και ρομαντικά στέκια στην πόλη, που κάθε Αθηναίος αξίζει να επισκεφτεί. Προτιμήστε μέρες και ώρες που δεν είναι αιχμής, για να βρείτε να καθίσετε.

Black Duck Garden

Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του. Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης. Απολαύστε ένα ζεστό τσάι ή ένα ποτήρι αρωματικού κρασιού και συνοδέψτε με τις νόστιμες και γευστικές προτάσεις της κουζίνας.

Petite Fleur

Με όνομα εμπνευσμένο από το τραγούδι Petite Fleur σε μουσική του Sidney Bechet, τo Petite Fleur στο Χαλάνδρι, και όχι μόνο (διαθέτει καταστήματα σε Κολωνάκι, Κηφισιά, Παγκράτι, Ερυθραία), είναι από τα πρώτα μαγαζιά στην Αθήνα που «ταξιδεύει» τους πελάτες του στο Παρίσι. Λιλιπούτειο όπως είναι, ξεχωρίζει για τη φίνα αισθητική και τη γαλλική ατμόσφαιρα. Φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε ροφήματα σοκολάτας, οι οποίες παρασκευάζονται την ώρα που τις παραγγέλνετε, ενώ για την παραγωγή τους δεν χρησιμοποιείται κανένα σιρόπι και όλα τα υλικά είναι φυσικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στη μεγάλη γκάμα σε ποικιλίες τσαγιού και χαρμάνια ποιοτικού καφέ.