Η αρχοντική Κηφισιά προσφέρει υπέροχες εικόνες σε όσους την επιλέξουν για την κυριακάτικη ή απογευματινή τους βόλτα για κάφε μέσα στην εβδομάδα. Ακόμη και τα στέκια της διακρίνονται για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική τους, κάτι που τα καθιστά δημοφιλείς επιλογές τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους «επισκέπτες» της περιοχής.

Different Beast

Ο εκπληκτικός χώρος του Different Beast, στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς επί της Κασσαβέτη (νο 19), με βιομηχανικά στοιχεία και vintage, χειροποίητα έπιπλα ταξιδεύει στις γειτονιές της Νέας Υόρκης, και προδιαθέτει για απολαυστικό κους κους και χαλάρωση με την παρέα στα τραπεζάκια στη μικρή αυλίτσα του. Από τα λίγα στέκια με προσωπικότητα και άποψη που διαθέτει επιλογές για brunch, λαχταριστά γλυκά, δροσερές σαλάτες και ενδιαφέροντα διεθνή πιάτα.

Check Me

Από τα στέκια στην Κηφισιά που αποτελεί πάντα ιδανική επιλογή για μια γευστική, κυριακάτικη, και όχι μόνο, έξοδο για brunch. Το άρωμα του καφέ προδιαθέτει για την καταπληκτική εμπειρία που έπεται. Το μενού είναι γεμάτο με προσεγμένες προτάσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα, για να ξεκινήσετε με τον πιο πλούσιο, απολαυστικό και γευστικό τρόπο την την έξοδό σας για καφέ. Pancake βρώμης με αυγά ποσέ και σος hollandaise, στραπατσάδα με φέτα, ντομάτα και κρουτόν, pancakes με ξηρούς καρπούς και νουτέλα είναι μόνο κάποιες από τις προτάσεις του brunch menu που σίγουρα θα σας βάλουν σε πειρασμό.

Dalliance

Σε ένα από τα εντυπωσιακότερα νεοκλασικά της πόλης, στο κέντρο της Κηφισιάς, το The Dalliance House (Κυριαζή 19) είναι ένας αρχοντικός all day long χώρος. Στο εσωτερικό του προκαλεί ένα ζεστό συναίσθημα παράλληλα με έναν αυθόρμητο θαυμασμό που συνήθως δημιουργούν κτήρια που ταξιδεύουν στο παρελθόν. Μάλιστα, σε σημεία του θα δείτε αναλλοίωτα στοιχεία από το κτήριο όπως ακριβώς ήταν τον 19ο αιώνα!

Βάρσος

Κλασικό στέκι όσων νοσταλγούν τα παλιά, ο Βάρσος (Κασσαβέτη 5) είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία-γαλακτοπωλεία της Αθήνας, με μια ιστορία που ξεκινά το 1892. Καθίστε στα όμορφα τραπεζάκια του πεζόδρομου και απολαύστε το διάσημο παγωτό καϊμάκι ή κάποιο από τα γλυκά του, με το γαλακτομπούρεκό του να αποτελεί σταθερή αξία. Ενδεικτικά, εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αμυγδαλωτά, τσουρέκια, πάστες, cookies κ.ά.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point. Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε ένα τσάι ή μια κούπα ζεστό καφέ και συνοδέψτε με κάποια από τις γλυκές προτάσεις του καταλόγου.