Τις περισσότερες φορές το κριτήριο για να επιλέξουμε ένα εστιατόριο, μια ταβέρνα ένα cafe ή ένα μπαρ είναι το πόσο μας αρέσει το φαγητό, ο καφές ή τα cocktails του. Ωστόσο, στο να περάσουμε καλά κατά την έξοδό μας παίζει σημαντικό ρόλο και το περιβάλλον που επιλέγουμε.

Στα στέκια που ακολουθούν στο Χαλάνδρι, λοιπόν, εκτός από τη γεύση η έμφαση έχει δοθεί και στους χώρους, οι οποίοι κερδίζουν τις εντυπώσεις καθώς πρόκειται για ανακαινισμένες και προσαρμοσμένες στο σήμερα μονοκατοικίες που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, η αυλή της βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.   

Lollo’s Atene

Το πιο διάσημο ιταλικό εστιατόριο της Αντιπάρου (και των Κυκλάδων γενικότερα) δίνει το παρών και στην Αθήνα, με το εστιατόριο Lollo’s Atene (Εθνικής Αντιστάσεως 3α) να έχει προστεθεί στο δυναμικό του Χαλανδρίου. Στεγάζεται σε μια υπέροχη μονοκατοικία με κήπο της δεκαετίας του ’50 και σερβίρει την πιο απολαυστική, ιταλική πίτσα στην πόλη. Εκτός από τις περίφημες πίτσες του, pinse» όπως τις αποκαλούν (το ρήμα pinsere στα ιταλικά σημαίνει πιέζω), διαθέτει και νόστιμες επιλογές σε ζυμαρικά, απλά και φρέσκα δικής τους παραγωγής, καθώς και προτάσεις για τους λιλιπούτειους επισκέπτες του.

White Monkey

Το White Monkey φιλοξενείται σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στην καρδιά του Χαλανδρίου (Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6) και θυμίζει bar του Ειρηνικού της δεκαετίας του ’50. Το βλέμμα σας θα τραβήξει η εντυπωσιακή ταπετσαρία με τα παραδείσια πουλιά και τις πρασινάδες, ενώ οι μουσικές που κινούνται σε rock’n’roll, swing, μαύρους και τζαμαϊκανούς ρυθμούς θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κλίμα. Από το σούρουπο και μετά αποτελεί ιδανική επιλογή για super εξωτικά cocktails.

Ονειρία

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην παράδοση σας περιμένει σε αυτό το παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα παλιό δίπατο σπίτι στο κέντρο της περιοχής (Κολοκοτρώνη 8). Το χειμώνα θα καθίσετε στη ζεστή και όμορφη σάλα, που είναι διακοσμημένη με αντίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ το καλοκαίρι παίρνει τη σκυτάλη η υπέροχη αυλή του. Η νοσταλγική ατμόσφαιρα του χώρου είναι ό,τι πρέπει για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Το μαγαζί έχει και παντοπωλείο με εκλεκτά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς.

Παλιό Ταχυδρομείο

Μεζεδοπωλείο Παλιό Ταχυδρομείο

Ένα όμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) που στέγαζε κάποτε το ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε με πολύ μεράκι σε μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο-ουζερί που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Χαλανδριωτών και όχι μόνο. Στο Παλιό Ταχυδρομείο μπορείτε να απολαύσετε το κρασάκι, το ρακόμελο ή το τσίπουρο σας συνοδεία άφθονων καλοφτιαγμένων μεζέδων. Οι επιλογές είναι κυρίως για κρεατοφάγους, χωρίς να λείπουν όμως τα υπέροχα αλίπαστα και κάποια πιάτα ψαρικών.