Το Stranger Things έφτασε στο τέλος της 4ης σεζόν με δυο επεισόδια… γίγας. Οι υπεύθυνοι της σειράς είχαν υποσχεθεί στους θαυμαστές τους ένα τέλος που θα χαρακτηρίζεται από τις κινηματογραφικές προδιαγραφές και θα έχεις πολλές χαρές αλλά και λύπες, σίγουρα όμως δεν τους είχαν προετοιμάσει για το υπερθέαμα που παρακολούθησαν επί 2 ώρες και 20 λεπτά.

Και τώρα ήρθε η στιγμή για το δεύτερο μέρος της 4ης σεζόν. Η ιστορία θα ξεκινήσει από το σημείο που είχε σταματήσει το πρώτο μέρος της σεζόν και με γρήγορους ρυθμούς θα φτάσει στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση με τον Vecna.

Το 1ο επεισόδιο του δεύτερου μέρους της 4ης σεζόν, εστιάζει αρκετά στην Eleven η οποία έχει ανακτήσει τις δυνάμεις της και με το παραπάνω ενώ μέρος της ιστορίας αφορά και στη διάσωση της Nancy από τα χέρια του μεγάλου κακού.

Το συγκεκριμένο σημείο, ίσως να μην είναι από τα πιο δυνατά του επεισοδίου αφού η αγωνία, δεν… χτυπάει κόκκινo καθώς στιγμιότυπα και τρέιλερ τα οποία είχαν δημοσιευθεί είχαν μαρτυρήσει την επανένωση της με τους υπόλοιπους ωστόσο η συνοχή των σκηνών της που ήρθε αντιμέτωπη με τον Vecna ήταν έντονες.

Υπενθυμίζεται πως οι χαρακτήρες της σειράς βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη ή του Upside Down και ενώ είναι απομακρυσμένοι, οι δημιουργοί βρίσκουν έναν όμορφο τρόπο ώστε να τους κάνουν να έρθουν πιο κοντά.

Η κάθε ομάδα από την Ρωσία ως το Hawkins έχει ένα ρόλο να παίξει προκειμένου να ηττηθεί ο Vecna. Ένα οργανωμένο σχέδιο που μόνο τα «παιδιά» του Stranger Things θα μπορούσαν να εκτελέσουν ξεκινά και οι τηλεθεατές θα μείνουν με κομμένη την ανάσα.

Η συγκεκριμένη σεζόν θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι πολύ πιο σοβαρή πολύ πιο σκοτεινή και σίγουρα δεν αφορά πλέον κάποια πιτσιρίκια που λύνουν μυστήρια στα 80s. Έτσι η αναμέτρηση με τον Vecna δεν θα είναι εύκολη ούτε αναίμακτη. Τα τελευταία λεπτά του επεισοδίου παρουσιάζουν το aftermath αυτής της μάχης, που σίγουρα δεν έχει τελειώσει, και προετοιμάζουν για την 5η και τελευταία σεζόν της σειράς.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Συγκίνηση, δράση και άφθονη αγωνία είναι ένα τρίπτυχο επιτυχίας που τα αδέρφια Duffer αξιοποίησαν στο έπακρον και εξασφάλισαν ένα υπερθεαματικο κλείσιμο στην 4η σεζόν της σειράς. Είναι πραγματικά δύσκολο το να αναφερθώ στο ποσό καλό ήταν αυτό το επεισόδιο καθώς τίποτα πραγματικά δεν μπορεί να το περιγράψει τέλεια. Υπήρχαν ολόκληρα λεπτά που επιανα τον εαυτό μου προσκολλημένο στην οθόνη χωρίς να θυμάμαι πως ανοιγοκλείνουν τα μάτια μου καθώς δεν ήθελα να χάσω τίποτα από αυτό που πρόσφερε το επεισόδιο.

Ήταν σίγουρα μια μαγευτική εμπειρία που έκανε αυτές τις 2:30 σχεδόν ώρες να έχουν νόημα δίνοντας σε έναν θεατή ότι μπορεί να ζητήσει. Συγκίνηση, χαρά, απαντήσεις, νέα ερωτήματα, δράση και επικές μάχες όλα αυτά σε έναν υπέροχο συνδιασμό που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Ήταν πραγματικά ένα μεγαλειώδες θέαμα και όχι μόνο σε διάρκεια αλλά και οπτικά.

Η σκηνοθεσία της σειράς είναι στα καλύτερά της με τα εφέ και τις λήψεις στο upside down να είναι άκρως ατμοσφαιρικές. Η σειρά παρόλο που διαθέτει μια μεγάλη ποσότητα χαρακτήρων στο δυναμικό της ξέρει πολύ καλά πως να τους αξιοποιήσει όλους και πως ακριβώς να τους χωρέσει στην ευρύτερη πλοκή. Όλοι έχουν έναν σημαντικό ρόλο να παίξουν και μεταξύ τους δένουν απολύτως.

Το Cast είναι μαγευτικό κάθε σκηνή έχει μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία είτε μιλάμε για μια έντονη σκηνή δράσης, είτε για μια σκηνή με έντονη συγκίνηση ή ακόμη και μια απλή σκηνή πιο χαλαρή ανάμεσα στους χαρακτήρες. Σε αυτές τις σκηνές πιστεύω βγαίνει η χημεία αλλά και το δέσιμο που έχει το Cast μεταξύ τους και είναι απλά όμορφο! Noah Schnapp, Sadie Sink και Millie Bobby Brown για εμένα έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις ερμηνείες τους βγάζοντας συγκίνηση αλλά και αρκετό δυναμισμό. Άξιος αναφοράς και ο νεοφερτος Joseph Quinn ως Eddie.

Το Stranger Things μας έχει συνηθίσει σε μια απίστευτη μουσική επένδυση και σε αυτά τα δύο επεισόδια κάνει πιο ροκ επιλογές που βοηθούν να ανέβει η ένταση τους. Το στίγμα της στην σεζόν όμως αφήνει η Kate Bush με το «Running Up That Hill» το οποίο ακούγεται και στο 2ο μέρος σε μια εκπληκτική σειρά σκηνών που σε ανατριχιαζει. Το τέλος προκαλεί συγκίνηση ενώ ταυτόχρονα στρώνει το έδαφος για την τελευταία σεζόν.

Αυτά τα επεισόδια με έκαναν να πω πως πραγματικά η αναμονή για την 4η σεζόν άξιζε και με το παραπάνω, οι υποσχέσεις για μια πιο σκοτεινή και σοβαρή σεζόν εκπληρώθηκαν και εύκολα θα την χαρακτήριζα την καλύτερη σεζόν της σειράς. Το Netflix κάνει την εξαίρεση και παρουσιάζει κάτι ακριβό που αξίζει.