Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου, μετά το φρένο που είχε βάλει ο κορονοϊός για δύο χρόνια, το Φεστιβάλ Πηνειού με μουσική, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, αθλητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και γαστρονομικές απολαύσεις. Το ραντεβού θα δίνεται στο ποτάμι έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Φέτος οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από 10 Ιουνίου με την έκθεση «Inside the Myth – Στα Χνάρια του Μύθου» που μετέτρεψε το δρόμο προς το ποτάμι σε μια μεγάλη γκαλερί από Έλληνες και Ιταλούς εικαστικούς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 20 συναυλίες σε τρεις σκηνές με μεγάλα ονόματα, πραγματικά για όλα τα γούστα, από τον Αλκίνοο Ιωανίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τα Υπόγεια Ρεύματα, αλλά και τον ράπερ Bloody Hawk, το μυστηριώδες Παιδί Τραύμα, τους Numa Crew από την Ιταλία και τον διεθνούς φήμης dj Guy J από το Ισραήλ, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα από το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, την Εβίτα Θεοδωροπούλου, τον Στάθη Σταμελόπουλο.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει σήμερα με την κλασική ποδηλατοβόλτα από την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων και πολλή μουσική από το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου. Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει η Φωτεινή Βελεσιώτου.

Η τελετή λήξης θα είναι την Παρασκευή 24 Ιουνίου με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Εκεί θα μιλήσουν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας αναφέρει το larissanet.gr.

Μερικές δραστηριότητες που θα παρέχονται στο φεστιβάλ είναι η αναρρίχηση, το πινγκ πονγκ ή η γιόγκα,ο χορός, η δημιουργία φαναριών, διακοσμητικού πιάτου, το ταξίδι σε αρχαίους πολιτισμούς, η παρατήρηση αστεριών, το τουρνουά τίτσου, σκάκι και η κηπουρική

Το πρόγραμμα

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

  • 18:30 «Με το ποδήλατο μας στο Φεστιβάλ» Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων
  • 19:00 «Welcome» Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου
    Συναυλίες

Κεντρική σκηνή

  • 20:30 Pan Cat Funk
  • 22:00 Φωτεινή Βελεσιώτου

Σκηνή Β΄

  • 20:00 Στράφι
  • 22:00 Bloody Hawk

Σκηνή Γ΄

21:30 Evita and the Val Boys

Αναλυτικότερα στο www.festivalpineiou.gr

*Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ