Αν κινείστε στα βόρεια ή συγκαταλέγετε τις περιοχές τους στις αγαπημένες σας για βραδινές εξόδους, τότε θα γνωρίζετε ότι σε αυτές θα βρείτε πολύ ποιοτικά και προσεγμένα μπαρ, all day και cocktail bars που σερβίρουν προσεγμένα και άκρως ενημερωμένα cocktails. Δείτε, λοιπόν, πέντε διευθύνσεις για τις οποίες αξίζει να επιλέξετε τα βόρεια προάστια για την νυχτερινή σας βόλτα.

Bootleg

Βιομηχανική διακόσμηση με ρετρό αναφορές σε loft style, αλλά και φοβερά πλούσια κάβα στα βασικά χαρακτηριστικά του all day cafe- cocktail bar στο Χολαργό (Φανερωμένης 8). Με όνομα εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης -Bootleg σημαίνει παράνομη διακίνηση αλκοόλ- η μεγάλη μπάρα του δεν αφήνει περιθώρια επιλογής, κυρίως για όσους το επιλέγουν για ένα early after office ποτό με τους συναδέλφους ή την παρέα. Ενημερωμένη cocktail list με προτάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το βράδυ, αρωματικός καφές και γευστικά σνακ για την ημέρα.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point. Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.

Faltso

Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Αμαρουσίου, και όχι μόνο, το Faltso σε έναν μικρό κάθετο πεζόδρομο (Ηλία Διάμεση 5-7) επί της κεντρικής Ερμού, αποτελεί πραγματική όαση. Μια υπέροχη αυλή «πνιγμένη» στο πράσινο, με φιλικό και cool περιβάλλον, εξαιρετικά cocktails και άψογη ατμόσφαιρα. Πρόκειται για ένα αρκετά προσεγμένο στέκι, από τα πιο αξιόλογα των βορείων προαστίων, με την ενημερωμένη κάβα του, με πρωταγωνιστή το ζιν, να το δίνει μπόνους πόντους.

Hide & Seek

Η επιλογή του Hide & Seek θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εξωτική απόδραση από την μουντή και απαιτητική καθημερινότητα. Βρίσκεται κρυμμένο στο βάθος ενός διαδρόμου επί της Κηφισίας (Λεωφόρος Κηφισίας 254) στο ύψος του Χαλανδρίου, και αποτελεί ένα από τα καλά κρυμμένα σημεία αναφοράς των επισκεπτών της περιοχής. Σε καμία περίπτωση, δεν θυμίζει ότι βρίσκεσαι σχεδόν πάνω σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, με το καταπράσινο περιβάλλον και την ατμοσφαιρική δενδρόφυτη αυλή του να βάζει σε mood διακοπών. Με σημείο αναφοράς τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο του, το Hide & Seek έχει καταφέρει να εδραιωθεί στις επιλογές του κοινού, τόσο για φαγητό όσο και για τα φημισμένα cocktails του.

Check Me

Check me

Από τα στέκια στην Κηφισιά που αποτελούν ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σε κεντρικό σημείο επί της Αργυροπούλου (νο12, τηλ. 210 8010494) στο Check Me η μέρα ξεκινάει με αρωματικό καφέ και πλούσιες επιλογές για brunch, συνεχίζει με light προτάσεις για μεσημεριανό και κλείνει με προσεγμένα cocktails κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Ο κατάλογός του είναι γεμάτος με προτάσεις που βάζουν σε πειρασμό, ανάμεσα στις οποίες λαχταριστά γλυκά, πλούσια ζυμαρικά και δροσερές σαλάτες. Συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα επιλεγμένα κρασιά της προσεγμένης wine list, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα delivery και μάλιστα με ποδήλατο!