Μετά από 2 χρόνια καθυστέρησης λόγω των προβλημάτων του COVID και της υγείας του Bob Odenkirk με την καρδιά του, επιτέλους έφτασε η στιγμή να απολαύσουμε την τελευταία και πιο απαιτητική σεζόν μιας από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει γενικότερα και να συνδέσουμε τις τελείες για την ήδη επίσημη ανακοίνωση του Better Call Saul ότι ο Jesse και ο Walt θα εμφανιστούν στην συνέχεια της βραβευμένης σειράς του AMC.

Η αρχή έγινε με την πρεμιέρα που αποτελείτε από δυο επεισόδια και συνεχίζει την ιστορία εκεί που την αφήσαμε δυο χρόνια πριν, θυμίζοντας μας την αισθητική της σειράς που σχεδόν ξεχάσαμε και φυσικά τον τρόπο που μας κάνει να νιώθουμε με τον αργό ρυθμό του που δεν κουράζει ποτέ και μάλιστα εθίζει, κάνοντας ακόμη και τον προκάτοχο του, το Breaking Bad – μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών – να μοιάζει ότι την ξεπέρασε και πλέον βαδίζει στα δικά της μονοπάτια.

Η αρχή της σεζόν γίνεται με τον Lalo Salamanca να αποδράει μέσα στην νύχτα μετά την απόπειρα δολοφονίας του πολεμικού τοπίου που άνοιξε στο τέλος της 5ης σεζόν.

Ο Saul ετοιμάζεται να γίνει ο διεφθαρμένος δικηγόρος που όλοι θαυμάσαμε στο Breaking Bad, ο Mike συνεχίζει το δικό του σκοτεινό μονοπάτι δουλειάς με τον υπόκοσμο, ο Gus διπλωματικά κερδίζει πόντους στο παιχνίδι των ναρκωτικών που στήνεται, ενώ η Kim – που δικαιωματικά κέρδισε τους πιο πιστούς ακόλουθους με την προσωπικότητα της – είναι το απόλυτο μυστήριο για την εξέλιξη της καθώς στο Breaking Bad δεν αναφέρεται καν. Ίσως να αποτελεί και το μεγαλύτερο στοίχημα για το φινάλε της σειράς, περισσότερο και από την τελική σύνδεση του με sequel του. Τρία τα σενάρια που κάνουμε για το μέλλον της, χωρίζει άσχημα και οριστικά με τον Saul, μπαίνει φυλακή η πεθαίνει, όπου και τα τρία ακούγονται μακάβρια και ευχόμαστε να συμβεί κάτι αναπάντεχο.

Το άλλο στοιχείο της δομής και πλοκής της σειράς που είχαμε ξεχάσει είναι τα flashforwards του Saul στο μέλλον, ζώντας πλέον ως Gene Takovic και δουλεύοντας στο εστιατόριο εμπορικού κέντρου Cinnabon στην Νεμπράσκα. Η αρχή τους μέχρι και την τελευταία σεζόν ήταν σε ασπρόμαυρο φόντο, δείχνοντας τον να ζει σε μίζερο περιβάλλον αλλά χωρίς να ξέρουμε πως κατάληξε εκεί και αν θα είναι αυτό το τέλος της ιστορίας του.

Στην νέα και τελευταία σεζόν για πρώτη φορά λείπουν τα flashforwards αλλά σίγουρα κάποια στιγμή το μυστήριο θα λυθεί.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρεμιέρα μοιράζετε ουσιαστικά σε δυο μέρη ιστορίας, τον πόλεμο ναρκωτικών που άνοιξαν οι Salamancas και η ιστορία ζωής του Saul και της Kim, καθώς φαίνεται ότι θέλουν να αμαυρώσουν την φήμη του Howard Hamlin και η υπόθεση της Sandpiper να κλείσει δίνοντας χρήματα στους κατοίκους που τα δικαιούνται.

Από την άλλη, ο υπόκοσμος των Lalo,Nacho,Gus και των υπολοίπων δείχνει να ξεκινάει δυναμικά, πλησιάζοντας τα γεγονότα του Breaking Bad, και θα εξαπλωθεί μέχρι και την ένταξη στο μέτωπο, τον Saul Goodman.

Αυτό που θαυμάζουμε στην μοναδική σειρά, είναι η εξάπλωση των χαρακτήρων και η χημεία τους, σίγουρα σε πιο ασφαλές περιβάλλον καθώς σχεδόν όλοι έρχονται από το πολύ πετυχημένο Breaking Bad.