Αν οι Kreator ήταν… αμάξι τότε σίγουρα θα ήταν lamborghini ή porsche. Όχι σε ότι αφορά στην ποιότητα αλλά σε ότι έχει να κάνει με την ταχύτητα. Οι Γερμανοί στα πρώτα τους χρόνια ήθελαν να παίξουν γρήγορο και ωμό thrash metal και το έπραξαν αφήνοντας σε δεύτερη και τρίτη μοίρα όλα τα άλλα. Φωτεινότερο παράδειγμα για όλα αυτά αποτελεί ο δεύτερος τους δίσκος που είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι της σκληρής μουσικής.

Το «Pleasure to kill» διαθέτει κάτι από Slayer και κάτι από Metallica, στο πιο πρώιμο, ακατέργαστο και… ανώριμο. Οι Kreator σε αυτό το άλμπουμ επιλέγουν να παίξουν γρήγορα, τρομερά γρήγορα. Σε αυτό συμβάλουν οι κιθάρες αλλά και τα εκρηκτικά ντραμς που σε προκαλούν να κάνεις ανελέητο headbanging μέχρι να καταλήξεις στα επείγοντα του ΚΑΤ! Τα καλά, ωστόσο, τελειώνουν κάπου εδώ δεδομένου πως οι Γερμανοί αφοσιώθηκαν στην ταχύτητα αλλά ξέχασαν να προσέξουν την παραγωγή του δίσκου, η οποία είναι κάκιστη. Και να φανταστεί κανείς πως ακόμα και έτσι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι βελτιωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους δύο!

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το «Pleasure to kill» είναι από τους κορυφαίους δίσκους της thrash σκηνής και γι΄ αυτό υπεύθυνοι είναι οι κύριοι: Mille Petrozza στις υπερηχητικές κιθάρες και τα βγαλμένα από την κόλαση φωνητικά,  Jürgen Reil στα επιθετικότατα τύμπανα αλλά και στα φωνητικά (αυτός τραγουδάει στα Death Is Your Saviour, Riot of Violence και Command of The Blade) και Rob Fioretti που με το μπάσο του στρώνει τον δρόμο για να πατήσουν οι δυο προαναφερθέντες κύριοι!

Το «Pleasure to kill» θεωρείται και σήμερα ο καλύτερος δίσκος της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος. Θεωρείται επίσης δίσκος- εικονοστάσι για κάθε thrasher που σέβεται τον εαυτό του. Πούλησε αρκετά και χάρισε στη σκληρή μουσική τραγούδια σταθμούς. Οι διακρίσεις σταματάνε εκεί. Τα charts είναι άγνωστη λέξη όπως και οι χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι.

Ακούστε τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του δίσκου

Ξέρατε ότι…

…λίγο μετά την πρώτη κυκλοφορία του ο δίσκος κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα σε κόκκινο βινύλιο

…το «Flag of Hate» υπάρχει και στο πρώτο άλμπουμ των Kreator «Endless Pain»

…σε μία επανέκδοση του δίσκου το 2000 υπάρχει λάθος στον τίτλο του τρίτου τραγουδιού. Το «’Death Is Your Saviour» έγινε «Death Of Your Saviour» και αυτό το μικρό λαθάκι έκανε την επανέκδοση συλλεκτική

…το 1986 θεωρείται η χρονιά σταθμός για το thrash. Εκτός από το «Pleasure to kill», κυκλοφόρησε το «Reigh in Blood» των Slayer και το «Master of Puppets» των Metallica
 
Δείτε εδώ τα θέματα του μουσικού αφιερώματος «Οι 100 δίσκοι που δημιούργησαν τη σκληρή μουσική»