Κάντε την ανατροπή και στη θέση των after work cocktails προτιμήστε φιλικά μεζεδοπωλεία και ταβερνάκια που προσφέρουν νόστιμους μεζέδες σε αφθονία, που θα λατρέψει όλη η παρέα.

Καλή διάθεση να υπάρχει -άλλωστε οι υποχρεώσεις της δουλειάς έχουν τελειώσει, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη ημέρα- και όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στα γευστικά πιάτα που θα απολαύσετε. Φυσικά και στα αποστάγματα με τα οποία θα συνοδεύσετε τις επιλογές σας.

Αστέρ

Από τα μεζεδοπωλεία- κρητικά καφενεία στα Πετράλωνα (Τρώων 48) που σίγουρα έχουν κερδίσει το κοινό. Μικροσκοπικό και υπόγειο, διαθέτει έναν υπέροχο χώρο που φέρνει στο νου το σπίτι της γιαγιάς. Όσο για τα πιάτα του; Ταξιδεύουν από το άκουσμά τους και μόνο στην πολυαγαπημένη μας Κρήτη. Σε μικρές ποσότητες το καθένα, ώστε να επιλέξετε και να δοκιμάσετε όσα περισσότερα μπορείτε. Καιρού επιτρέποντος βγάζει τραπέζια και στο πεζοδρόμιο.

Λοστρέ Κουζίνα

Μοντέρνο μεζεδοπωλείο σε έναν όμορφο πεζόδρομο στο Νέο Κόσμο. Απλά στην οπτική και την ουσία τους, αλλά τόσο νόστιμα τα πιάτα του Λοστρέ (Πυθέου 32) κερδίζουν τις εντυπώσεις. Χωριάτικοι κεφτέδες, ρολάκια μελιτζάνας με βότανα, σαγανάκι με αβγό και σουτζούκι, χωριάτικο λουκάνικο, κοκκινιστό μοσχάρι με γραβιέρα συνδυάζονται ιδανικό με τσίπουρο ή χύμα κρασί για ένα απολαυστικό απόγευμα μετά το γραφείο.

Σουσουράδα

Είναι ένα all day wine bar restaurant που σίγουρα θα λατρέψετε για after work τσίμπημα με τους συναδέλφους ή την παρέα και θα επιλέγετε τα Εξάρχεια (Μαυρομιχάλη 44) ξανά και ξανά. Με έμφαση στο κρασί, σερβίρει επιλεγμένες ετικέτες, αρκετές από τις οποίες και σε ποτήρι. Η μεσογειακή κουζίνα εδώ έχει την τιμητική της, ενώ δεν λείπουν και οι πολλά υποσχόμενες προτάσεις της cocktail list σε cocktails και aperitivo.

Dopios

Το νέο «παιδάκι» του Χριστόφορου Πέσκια στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μια ωδή στην ελληνική κουζίνα, με πιάτα που ξεχωρίζουν για το σύγχρονο twist τους. Πρόκειται για ένα new age μεζεδοπωλείο που δίνει έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τους Έλληνες, μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα. Πιάτα με ελληνικό άρωμα και δημιουργική προσέγγιση ξεχωρίζουν στις επιλογές του κοινού. Ανάμεσά τους το τζατζίκι αβοκάντο, η ρεβιθάδα με κρέμα μανούρι, ο γαύρος μαρινάτος με μαγιονέζα ρέγγας και κουμ κουάτ κ.α.

Σερσέ λα Φαμ

Καφενείο με την αισθητική μπιστρό ή μπιστρό με τη φιλοσοφία καφενείου; Ό,τι και να επιλέξετε η ουσία του Σερσέ Λα Φαμ επί της Μητροπόλεως (νο 46), στο κέντρο της Αθήνας δεν αλλάζει. Θα το προτιμήσετε για τους νόστιμους και ευφάνταστους μεζέδες του, βασισμένοι σε παραδοσιακές συνταγές από διάφορα σημεία της χώρας, ιδωμένοι, ωστόσο, με ένα πιο σύγχρονο twist. Ελληνικός καφές με λουκουμάκι για εκείνους που θα το προτιμήσουν για τον καφέ τους.