Ναι ναι ναι… όπως όλα τα όμορφα φτάνουν στο τέλος τους ήρθε δυστυχώς η ώρα να αποχαιρετήσουμε άλλη μια αγαπημένη μας σειρά το Lucifer μετά από 6 δυνατές σεζόν .

Ακολουθεί η κριτική από το Lordoftheseries.gr

Η 6 και τελευταία σεζόν είναι πλέον γεγονός με δέκα εντυπωσιακά επεισόδια διάρκεια κατά μέσο όρο 45 λεπτά . Από τους τίτλους και μόνο των επεισοδίων σε πιάνει μια ανασφάλεια και ένας ίσως πανικός . Κάπως έτσι προχωράει όντως όλη η σεζόν χωρίς να κάνει κοιλιά η να ατονεί . Αυτά που πρέπει να συγκρατήσουμε ανά επεισόδιο είναι αρκετά και ίσως να φρεσκάρουμε λίγο και το δεύτερο μισό της 5 .

Όπως σε κάθε μας review με spoilers, μπορείτε να τα προσπεράσετε και να διαβάσετε την άποψη μας στο τέλος του άρθρου.

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως η απορία μου ήταν μεγάλη όταν στην αφίσα είδα τον Νταν τον οποίο αφήσαμε νεκρό στην προηγούμενη σεζόν …θεώρησα πως θα είναι απλά ίσως σαν flash back . Όχι παιδιά δεν είναι παίζει κανονικά σε όλη την σεζόν και θα εξηγήσω παρακάτω πως .

Όταν το πρώτο επεισόδιο ξεκινάει να παίζει πίστεψα πως κατά λάθος μπήκα στην πρώτη σεζόν στο πρώτο επεισόδιο . Η έναρξη είναι ακριβώς η ίδια με μικρές διάφορες , τόσο μικρές που βγαίνεις από το επεισόδιο και πηγαίνεις στο αρχικό μενού να δεις αν έβαλες την λάθος σεζόν …. Λίγο παρακάτω αντιλαμβάνεσαι ότι απλά ήθελαν να τελειώσουν όπως άρχισαν συμβολικά ….

Λούσιφερ και Κλόι επιτέλους μαζί μετά από ποσά χρόνια . Και εκεί που λες θα απολαύσω αυτό το ζευγάρι τα προβλήματα αρχίζουν από νωρίς . Ένας φόνος στην πρώτη τους βραδινή έξοδο ταράζει τα νερά και την σχέση τους καθώς φαίνεται ότι αφενός ο Λούσιφερ δεν είναι έτοιμος να γίνει θεός και η Κλόι δεν έτοιμη να παραιτηθεί .

Ο Ντάν όπως σας είπα και στην αρχή εμφανίζεται πολύ νωρίς , σε ένα κόσμο ανάμεσα στην κόλαση και στον παράδεισο σε μια φάση αναμονής , και εκεί έρχεται ο πρώτος δυνατός σεισμός , ενας Άγγελος επισκέπτεται την κόλαση και συγκεκριμένα το μέρος που ο Ντάν περνάει την ώρα του . Η κοπέλα Άγγελος φαίνεται ανατρεπτική και αναρχική . Με μεγάλη ευκολία παίρνει τον Ντάν και τον ανεβάζει στην γη όπου περνά τις μέρες του σαν φάντασμα .

Η Ρόρι ο Άγγελος θέλει ένα πράγμα και μόνο , να σκοτώσει τον Λούσιφερ και έτσι παίρνει τον Ντάν μαζί της για να την βοηθήσει ή έτσι τουλάχιστον νομίζει εκείνη . Ο Ντάν από την άλλη θέλει ξεκάθαρα να ανεβεί στην γη και να προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους δικούς του χωρίς όμως να προδώσει τον Λούσιφερ. Έτσι και γίνεται ,μόλις φτάσουν ο Ντάν αρχίζει να φωνάζει πως ειναι παγίδα και ότι η Ρόρι θέλει να τον σκοτώσει όμως κανείς δεν ειναι σπίτι . Λίγο αργότερα θα επιστρέψει όμως και θα πέσει στην παγίδα της . Η Ρόρι θα του αποκαλύψει πως είναι κόρη του και πως την αφήσει πριν καν εκείνη γεννηθεί . Σοκ ακολουθεί , αρχικά γιατί κανείς μας δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει και ποιανής κόρη θα μπορούσε να ειναι και εν συνέχεια γιατί ο Λούσιφερ της ξεκαθαρίζει πως αποκλείεται να ειναι παιδί του .

Ακολουθούν κάποια επεισόδια μέχρι να ξεκαθαριστεί πως η Ρόρι ειναι κόρη του Λούσιφερ και της Κλόι η οποία ταξιδεύει πίσω στον χρόνο για να τον βρει και να τον σκοτώσει . Το δεύτερο σοκ το παθαίνουμε όταν ανακαλύπτουμε πως πιθανόν να ειναι νεκρός και να μην υπάρχει στην ζωή της . Τους αποκαλύπτει μια συγκεκριμένη μέρα και οδό απο όπου χάνονται για πάντα στο μέλλον τα ίχνη του και υποθέτουν πως κάτι τόσο τρομερό μόνο θα μπορούσε να συμβεί για να την αφήσει και να μην υπάρχει στην ζωή της . Με βάση αυτό το δεδομένο λοιπόν πορεύονται και προσπαθούν να το ανατρέψουν .

Ενδιάμεσα σε αυτά τα επεισόδια βλέπουμε τον γάμο της Μέιζ με την Εύα και φυσικά όλα τα παρατράγουδα που ακολουθούν αυτό το γεγονός γιατί πως θα ήταν η Μέιζ αν η ζωή της δεν είχε καταστροφή και πόνο . Βέβαια μέσα απο αυτό βλέπουμε την μεγάλη της εξέλιξη και ποσό ουσιαστικά προσαρμόζεται στην ανθρώπινη ζωή .

Ο γάμος θα γίνει και εκεί ήρθε η ώρα της Έλλα να δώσει παράσταση , η οποία έχει καταλάβει τα πάντα και πραγματικά τα αποκαλύπτει όλα στο γαμήλιο πάρτυ . Όλοι ξαφνικά από κάποια στοιχεία της Έλλα θεωρούν ότι ο κόσμος τελειώνει και προσπαθούν να βρουν μια άκρη . Σχέσεις διορθώνονται μέσα από αυτή την αναζήτησή και κάποιες φτάνουν σε πιο βαθιά προβλήτα που υπάρχουν με ένα μόνο αποτέλεσμα όμως τελικά …..να φτιάξουν προς το καλύτερο .

Ο Ντάν μέσα από όλα αυτά ανακαλύπτει ποια ακριβώς είναι η ενοχή του και τι τον κρατάει πίσω και του δίνετε η ευκαιρία να το διορθώσει . Η ενοχή του έχει να κάνει με την κόρη του που δεν κατάφερε να ζήσει για να γίνει καλύτερο παράδειγμα για εκείνη , έτσι όταν καταφέρνει να μπει στο σώμα του δολοφόνου του πάει σε εκείνη και το ξεκαθαρίζει . Ακολουθεί το λευκό φως και εκείνος εξαφανίζεται πια από την γη . ( Πριν φτάσει εκεί έχει προηγηθεί ένας ωραίος διάλογος με την Κλόι )

Η μεγάλη μέρα της εξαφάνισης του Λούσιφερ φτάνει και όλοι είναι σε ανάμενα κάρβουνα , εκείνος πλέον έχει πάρει απόφαση πως θεός θα γίνει ο αδερφός ο Αμάναντιλ και έτσι έχει αποκλείσει άλλον ένα λόγο αποχώρησης του . Θεωρητικά πρέπει να αποφύγει να πάει όποτε μόνο στην συγκεκριμένη οδό από όπου και εξαφανίστηκε ….. και το καταφέρνει εν μέρη μέχρι το τηλέφωνο να χτυπήσει στις 24:00:02’ και να του αποκαλύψουν πως ο δολοφόνος του Ντάν που πλέον έχει αποδράσει από την φυλακή αλλά έχει και απεγκλωβιστεί από το πνεύμα του Ντάν κρατάει την Ρόρι με σκοπό να την σκοτώσει .

Εκείνος και η Κλόι τρέχουν στο σημείο από όπου και πιστεύουν πως ο Λούσιφερ δεν θα βγει ζωντανός . Ακολουθούν επικές σκηνές και διάλογοι μέχρι την στιγμή που βγαίνουν όλοι ζωντανοί και πιστεύεις πως όλα έχουν σωθεί . Η Ρόρι όμως δεν επιστρέφει στην θέση της στο μέλλον … και οι θεωρίες παραμένουν ,μέχρι που καταλαβαίνει ο Λούσιφερ τον σκοπό του σε αυτή την ζωή .

Να θεραπεύει καταδικασμένες ψυχές , και εκεί έρχεται η ώρα της αποκάλυψης , η κόρη του , του ζητάει να επιστρέψει στην κόλαση και να ακολουθήσει αυτόν δρόμο , να θεραπεύει και όχι να τιμωρεί όσους αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία . Έσωσε εκείνη από το να σκοτώσει τον δολοφόνο του Ντάν που την κρατούσε όμηρο και απειλούσε να σκοτώσει τον Λούσιφερ λέγοντας της πως ξέρει αυτόν τον δρόμο και που οδηγεί . Έτσι μετά από αυτήν αποκάλυψη η Ρόρι επιστρέφει στο μέλλον και τα πράγματα αλλάζουν ξανά για εμάς .

Η Ρόρι πλέον ξέρει γιατί έφυγε ο Μπαμπας της ,γιατί εκείνη το ζήτησε και έτσι έπαψε να είναι θυμωμένη , ο Αμάναντιλ γίνεται θεός , ο Ντάν ζει στον παράδεισο με την Σάρλοτ , η Κλόι επιστρέφει στο τμήμα , η Έλλα συνεχίζει με το κέντρο (για γυναίκες με κλίση σε επιστήμες ) που της έκανε δώρο ο Λούσιφερ , η Μέιζ με την Εύα κυνηγούν ακόμα επικηρυγμένους και όλοι έχουν επαφή μεταξύ τους …..εκτός του Λούσιφερ …..

Η πρώτη επαφή του Λούσιφερ με την Κλόι είναι όταν εκείνη πλέον πεθάνει που την κατεβάζει ( όχι εκείνη , δώρο και στους δυο )σαν δώρο ο Αμάναντιλ στον Λούσιφερ μετά από ποοοοοοοοοσα χρόνια .

Αρχικά να πω πως πολλές σκηνές πραγματικά πολύ συγκινητικές γιατί καταλαβαίνεις πως τα δάκρυα τους είναι αληθινά και όχι ψεύτικα . Υπάρχουν στιγμές που χαιρετούν ο ενας τον άλλον γιατί αποφασίζουν να τραβήξουν άλλο δρόμο στην ζωή τους και καταλαβαίνεις πως οι ηθοποιοί κλαίνε γιατί λένε αντίο ο ενας στον άλλον ….

Τώρα ουσιαστικά για της σεζόν σαν άθροισμα θα πω πως ήταν ωραία γιατί είχαμε αγωνία ανάμεσα στα επεισόδια και κάποιες φορές και νοσταλγία σε αλλά . Το τελευταίο επεισόδιο και γενικά το τέλος που έδωσαν στην σειρά εμένα προσωπικά με χάλασε αρκετά , δεν μου φάνηκε ούτε δυνατό ούτε δίκαιο . Θα ήθελα πολύ αλλιώς να είχαν γίνει τα πράγματα αλλά φυσικά ο καθένας μας έχει άλλο γούστο .