Τι κάνουν άραγε στην καθημερινότητά τους οι ξυλοκόποι, πώς είναι πραγματικά η δουλειά τους αλλά και η ζωή στα βουνά και τα λαγκάδια;

Big Timber το λένε και ήρθε στο Netflix για να μας δώσει όλες τις απαντήσεις…

Big Timber: Ξυλοκόπους και εντυπωσιακά μηχανήματα έχει η νέα σειρά ριάλιτι του Netflix

Ο Κέβιν, ιδιοκτήτης εταιρίας υλοτομίας στο Βανκούβερ του Καναδά, αναλαμβάνει μια νέα και επικίνδυνη δουλειά 200 χιλιόμετρα μακριά. Οι συνθήκες είναι όμως δύσκολες και ακόμα και τα περίπλοκα μηχανήματά του ίσως δεν τα καταφέρουν αυτή τη φορά.

Με τέτοια πράγματα μας φέρνει σε επαφή το Big Timber, μια ριάλιτι σειρά για τις ασύμμετρες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ξυλοκόποι στη δουλειά τους.

Πλάι στον Κέβιν είναι η Σάρα, η γυναίκα του, και ο Κόουλμαν, το δεξί του χέρι. Αλλά και άλλα έμπειρα μέλη του συνεργείου, ακόμα και ένας νεοφερμένος ξυλοκόπος.

Αυτοί μας ταξιδεύουν σε δυσπρόσιτα δάση για να μας μιλήσουν για πράγματα άγνωστα στους περισσότερους. Όπως το επιχειρηματικό ρίσκο που παίρνουν συχνά, καθώς πολλά μπορούν να στραβώσουν και να καταστρέψουν την ξυλεία.

Το Big Timber προβλήθηκε στο History Canada, κάτι που βγάζει νόημα αν δεις τη σειρά. Είναι γεμάτη τεστοστερόνη και αδρεναλίνη, αυτή η δουλειά δεν είναι για τον καθένα. Εξίσου ιδιαίτερο είναι και το χιούμορ της, αποκτά μια εντελώς ιδιοσυγκρασιακή χροιά όταν μιλάς μονίμως για κορμούς και δέντρα.

Το Big Timber του Netflix είναι όμως διασκεδαστικό. Και εθιστικό, βλέπεις το πρώτο επεισόδιο και περνάς αμέσως στο επόμενο. Χωρίς να καταλαβαίνεις πως έφτασες στο δέκατο!

Μέσα σε όλα, τα μαγευτικά τοπία του Βανκούβερ, αλλά και η ανηλεής μάχη για τον επιούσιο…