Μία από τις συνήθειες που αδιαμφισβήτητα μας έλειψε το εξάμηνο που πέρασε ήταν μια απολαυστική έξοδος με τους φίλους ή την οικογένεια σε κάποια από τις αγαπημένες ταβέρνες με αυλές. Οι υπέροχοι εξωτερικοί τους χώροι αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για να απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα γεύσεις που τόσο καιρό είχατε στερηθεί και τώρα σας δίνεται η δυνατότητα να δοκιμάσετε και πάλι.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού –το ίδιο ισχύει και για την υπέροχη αυλή της–σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.