Χιλιάδες επισκέπτες προσελκύει καθημερινά η 79η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία είχε χθες σύμμαχο και τις καλές καιρικές συνθήκες μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Σήμερα, εκτός από την επετειακή συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου (21.30), στη ΔΕΘ, που θα παραμείνει ανοιχτή από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν πολλές ακόμη παράλληλες εκδηλώσεις με σημαντικούς καλεσμένους, όπως ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος θα επισκεφτεί απόψε την έκθεση/θεματικό αφιέρωμα «Ορθοδόξων Τέχνη» στο περίπτερο 3.

Στο επίκεντρο τού αφιερώματος βρίσκεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του οποίου σημαντικό μέρος εκθεμάτων μεταφέρθηκε για τις ανάγκες της ΔΕΘ στο εκθεσιακό κέντρο.

Στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη, η δράση Back to the Streets διοργανώνει διαδραστικά εργαστήρια και επιδείξεις BMX, Skateboard, Break Dance, Capoeira, Graffiti και Street Theater μέχρι τις 21:30.

Οι ακροβάτες, δίνοντας τη δική τους παράσταση σε ύψος 60 μέτρων, θα καθηλώσουν τους επισκέπτες της έκθεσης στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη, από τις 20:00 έως τις 20:15. Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα ακροβατικά με μηχανή (Flying Motorcycle) από τις 21:00 έως τις 21:15, στο υπαίθριο χώρο, από τον Πύργο του ΟΤΕ μέχρι το περίπτερο 7.

Ακροβάτες, Αφρικανοί μουσικοί και ξυλοπόδαροι θα προσφέρουν θέαμα από από τις 20:30 έως τις 20:45 στον υπαίθριο χώρο παράλληλα της οδού Αγγελάκη, ενώ στον ίδιο χώρο κατά τις ώρες 20:00 έως 21:00 τα 20 σαξόφωνα των Kukluxsax θα δώσουν τη δική τους μοναδική μουσική παράσταση.

Το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ, με το οποίο γίνεται η είσοδος και στις συναυλίες, είναι 3 ευρώ τις καθημερινές (οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ).