Νέες ταινίες κι επανεκδόσεις έχει το κινηματογραφικό μενού, αυτής της εβδομάδας. Ταινίες που καλύπτουν όλα τα γούστα και επανεκδόσεις που αξίζουν τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς.

Μαντάμ Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο (Radioactive)

Βιογραφικό, κοινωνικό 109’

Σκηνοθεσία: Μαρζάν Σατραπί

Πρωταγωνιστούν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάμ Ράιλι, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Ονερίν Μπαρνάρ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ

Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρίας Κιουρί, στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο. Η γνωριμία της με τον επίσης επιστήμονα Πιερ Κιουρί, ο γάμος τους και η ανακάλυψη του ραδίου που άλλαξε την επιστήμη για πάντα.

Μία ταινία αφιερωμένη στην ευφυΐα των Κιουρί που άλλαξε τον κόσμο και τους οδήγησε όχι μόνο στο Βραβείο Νόμπελ αλλά και στην παγκόσμια αναγνωσιμότητα.

Κάνε Παιδιά να Δεις Καλό (Figli)

Ιταλική κωμωδία, 97′

Σκηνοθεσία: Τζουζέπε Μπονίτο

Πρωταγωνιστούν: Βαλέριο Μασταντρέα, Πάολα Κορτελέσι, Αντρέα Σαρτορέτι

Ένα δεύτερο παιδί έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Εγωιστές παππούδες και γιαγιάδες, φίλοι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και απίθανες baby-sitter μετατρέπουν τη ζωή του ζευγαριού σε κόλαση.

Παιχνίδια Φωτιάς (Treat Me Like Fire)

Γαλλία, Ερωτική περιπέτεια, 105′

Σκηνοθεσία: Μαρί Μονζ

Πρωταγωνιστούν: Στέισι Μάρτιν, Ταχάρ Ραχίμ

Η συνάντηση με τον Άμπελ, φέρνει τα πάνω, κάτω στη ζωή της Έλλα. Η ακατανίκητη έλξη της για αυτόν τον τυχοδιώκτη εραστή, κάνει την Έλλα να ανακαλύψει τον κοσμοπολίτικο υπόκοσμο των παράνομων παιχνιδιων του Παρισιού, όπου η αδρεναλίνη και το χρήμα είναι οι υπέρτατες αξίες. Η δική τους ιστορία αγάπης ξεκινάει σαν ένα απλό στοίχημα, για να μετατραπεί σε αχόρταγο πάθος.

Να Ζει Κανείς ή να Μη Ζει; (To Be or not to Be) – Επανέκδοση

ΗΠΑ (1942), 99′

Σκηνοθεσία: Ερνστ Λιούμπιτς

Πρωταγωνιστούν: Κάρολ Λομπάρντ, Τζακ Μπένι, Ρόμπερτ Στακ

Σε ένα θέατρο της Βαρσοβίας, λίγο πριν ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Ναζί εισβάλλουν και καταστρέψουν την πόλη, ένας νεαρός πιλότος σηκώνεται και φεύγει από την πλατεία κάθε βράδυ που ο ηθοποιός Τζον Τούρα ως Άμλετ είναι έτοιμος να προχωρήσει στον πιο διάσημο μονόλογο της ιστορίας του θεάτρου: «Να ζει κανείς ή να μη ζει;».

Καπόνε (Capone)

Βιογραφία, δράμα, 103′

Σκηνοθεσία: Τζος Τρανκ

Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Λίντα Καρντελίνι, Τζακ Λόουντεν

Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφόνς Καπόνε (ευρύτερα γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν.