Ομοβροντία περιεχομένου μας έχει επιφυλάξει το Netflix για τον μήνα Ιούλιο, φέρνοντάς μας όχι λιγότερο από 59 νέα originals!

Στα οποία περιλαμβάνονται νέοι κύκλοι δημοφιλών σειρών, ολοκαίνουριες σειρές, καινούριες ταινίες και ντοκιμαντέρ, ακόμα και πρωτότυπο περιεχόμενο για τους μικρούς μας φίλους.

Και βέβαια μιλάμε για 59 originals του Netflix, όχι για τα δικαιώματα που εξασφάλισε σε ταινίες και σειρές άλλων εταιριών παραγωγής. Που κι αυτά θα έρθουν επίσης μέσα στον μήνα.

Κάνοντας τα απλά μαθηματικά, μιλάμε για δύο καινούρια πράγματα κάθε μέρα. Κάθε μέρα του Ιουλίου.

Το Netflix κοιτάει προφανώς στον ανταγωνισμό και θέλει να ξεμακρύνει κι άλλο από τους πέντε που διεκδικούν με αξιώσεις πλέον μερίδιο της streaming πίτας. Amazon Prime Video, Apple TV Plus, Disney Plus, HBO Max και Hulu θα λανσάρουν επίσης νέο περιεχόμενο τον Ιούλιο, σε αριθμούς όμως που δεν πλησιάζουν καν τα νούμερα του Netflix.

Το Netflix έχει βέβαια κεφάλι στην παραγωγή δικών του τίτλων, κάτι που κάνει εδώ και 7 χρόνια. Disney Plus και Apple TV, παρά το νέο δικό τους περιεχόμενο που έρχεται τον Ιούλιο, θα περιοριστούν κυρίως στην παρουσίαση παλιότερων τίτλων. Το Disney Plus έχει εξάλλου όλη τη δεξαμενή του περιεχομένου της Disney, αλλά και του National Geographic.

Πώς κατάφερε όμως το Netflix να ανακοινώσει 59 καινούρια πράγματα σε έναν μήνα, όταν οι άλλοι όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά χτυπήθηκαν κιόλας από την πανδημία, καθυστερώντας τις παραγωγές τους;

Και δεν είναι μόνο ότι δεν μπορούν τα κανάλια streaming, αλλά ούτε τα μεγάλα στούντιο! Warner Bros, Disney, Universal, Paramount και Sony έχουν ήδη ανακοινώσει καθυστερήσεις στο πρόγραμμά τους και δεν ξέρουν ακόμα τι θα τους φέρει το υπόλοιπο 2020, το 2021 και το 2022.

Μέρος της απάντησης εδράζεται στο πόσο διαφορετικά δουλεύει το Netflix. Που ρίχνει ολόκληρη τη σεζόν με τη μία στην πλατφόρμα και έχει διεθνείς συνεργασίες σε πολλές χώρες.

Όπως είναι γνωστό, το Netflix έχει ήδη άλλα 200 projects να δουλεύονται στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, υλικό που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες. «Το πρόγραμμα του 2020 για σειρές και ταινίες έχει γυριστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος», είπε πρόσφατα ο Ted Sarandos, «και είμαστε ήδη αρκετά προχωρημένοι και στον σχεδιασμό του 2021».

Το Netflix είναι επικεντρωμένο στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου. Έτσι σκιαγράφησαν τα στελέχη του ένα streaming μοντέλο που να μπορεί όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά και να πετύχει. Το Netflix θέλει να σε κρατά συνεχώς σε επαφή με νέο περιεχόμενο, γι’ αυτό και έχει δεκαπλασιάσει τις δικές του παραγωγές…

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.