«Σα να ερωτεύομαι ξανά τον ίδιο άνθρωπο και να μπορώ να του δώσω ακόμη περισσότερα από την πρώτη φορά». Έτσι χαρακτήρισε την επιστροφή της στους «Δαίμονες» η Άννα Βίσση σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το μεσημέρι οι συντελεστές της παράστασης.

Είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της, η περίφημη ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα και του Σταύρου Σιδερά, ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, στο θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και σε παραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων. Από τις πρώτες μέρες, που ξεκίνησε η προπώληση τα δείγματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, ενώ έως σήμερα έχουν πωληθεί 10.000 εισιτήρια.

«Δεν θέλω να στέκομαι μόνο σε αυτά τα νούμερα. Τα μηνύματα που παίρνω εδώ και 22 χρόνια, από τότε που πρωτοανέβηκαν οι Δαίμονες, είναι πολύ συγκινητικά. Σημείο αναφοράς στη ζωή μου. Μια δουλειά που έχει χρωματίσει οτιδήποτε άλλο έχω κάνει. Ίσως να είναι και η πιο σημαντική στιγμή της καλλιτεχνικής μου πορείας. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι τόσο σπουδαίο για μένα, που ανεβαίνει για δεύτερη φορά» ανέφερε η Άννα Βίσση η οποία κρατά και πάλι το ρόλο της Ροζάννα και ηγείται μιας πολυμελούς ομάδας ηθοποιών και τραγουδιστών, με τους Εβελίνα Παπούλια, Παναγιώτη Πετράκη, Νικόλαο Καραγκιαούρη στους βασικούς ρόλους.

«Αυτή τη φορά είδα μόνο μία πρόβα και αποχώρησα ευτυχισμένος» εξομολογήθηκε ο Σταύρος Σιδεράς, που έγραψε και συνέθεσε το έργο μαζί με τον Νίκο Καρβέλα, ενώ συμμετείχε ενεργά σε όλα τα στάδια της παραγωγής στο πρώτο ανέβασμα.

«Ο Γιάννης Κακλέας έχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά. Όταν είδα την Άννα να παίζει στην πρόβα δάκρυσα. Είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένη από την πρώτη φορά. Είναι πιο ώριμο το παίξιμό της» είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Το εντυπωσιακό είναι η τρομακτική ενέργεια και ο ενθουσιασμός που εκπέμπουν όλα τα νέα παιδιά που έχουν ενταχθεί στον θίασο».

Ενθουσιασμένη, που συνυπάρχει σε αυτή τη δουλειά, δήλωσε η Εβελίνα Παπούλια, η οποία, όπως είπε, με οι Δαίμονες ήταν η αφορμή να πραγματοποιηθεί και μια βαθιά της επιθυμία, να συνεργαστεί με τον Γιάννη Κακλέα. «Ήταν ένα από τα πολύ μεγάλα “θέλω” μου και για κάποιον λόγο δεν συνέβαινε» ανέφερε.

Για τον πρωταγωνιστή Παναγιώτη Πετράκη, η συμμετοχή του είναι καρμική υπόθεση, γράφει το ΑΜΠΕ. Όπως εξήγησε, είχε δει τους πρώτους «Δαίμονες» περισσότερες από 15 φορές και χάρη σε αυτήν την παράσταση αποφάσισε να ακολουθήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. «Ακόμα στα μάτια μου φαντάζει η αρτιότερη παραγωγή, που έχει ανέβει ποτέ στην Ελλάδα. Στόχος μας με αυτό το ανέβασμα είναι να ξεπεράσουμε αυτό τον πήχη. Να δώσουμε ένα ακόμα πιο ισχυρό θέαμα και ακρόαμα, που θα συγκινήσει όλους αυτούς που θα έρθουν να μας τιμήσουν και με την παρουσία τους και με τα χρήματά τους, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς» ανέφερε.

Οι «Δαίμονες» του 2013 έχουν καινούριες ενορχηστρώσεις. «Με πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με τον Νίκο Καρβέλα, δόθηκε έμφαση στην ανάδειξη των μελωδιών αλλά και στη δραματικότητα των σκηνών, σύμφωνα πάντα με τη σκηνοθετική γραμμή του Γιάννη Κακλέα» είπε ο Αλέξιος Πρίφτης που έχει αναλάβει την μουσική διεύθυνση. Η μουσική των Δαιμόνων θα παρουσιάζεται ζωντανά κάθε βράδυ από ορχήστρα που αποτελείται από 13 μουσικούς.

Όπως είπαν οι συντελεστές, στις πρόβες αντιμετώπισαν το έργο σα να γράφτηκε σήμερα, ενώ δόθηκε έμφαση σε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια όπερα.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου.

Τις χορογραφίες επιμελείται η Ζωή Τατόπουλος, τα σκηνικά Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη και τους φωτισμούς η Ελευθερία Ντεκώ.

(Φωτογραφία από το πρακτορείο NDP)