Η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, φέρνει έξι νέες ταινίες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Στις πρεμιέρες ξεχωρίζουν οι «Υπέροχες Μέρες» του βραβευμένου Wim Wenders, η οποία είναι και υποψήφια για «Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας» με την Ιαπωνία, αλλά και το συγκινητικό ντοκιμαντέρ της Κωστούλας Τωμαδάκη «Η Μητέρα του σταθμού», που αποτελεί φόρο τιμής στις ηρωίδες μετανάστριες του ’60 στις φάμπρικες της Γερμανίας.

Η εβδομάδα, όμως έχει και Ορλάντο Μπλουμ σε ρόλο προστάτη-θείου στην ταινία «Το χέρι της θείας Δίκης», αλλά κι επικό θρίλερ από την Αργεντινή με τίτλο «Εκεί που το κακό παραμονεύει».

Εκεί που το Κακό Παραμονεύει

Σκηνοθεσία: Ντεμιάν Ρούγκνα
Πρωταγωνιστούν: Εζεκιίλ Ροντρίγκεζ, Ντεμιάν Σαλομόν, Λουίς Ζιεμπρόβσκι, Σίλβια Σαμπατάρ
Διάρκεια: 99 λεπτά
Διανομή: Rosebud 21

Η υπόθεση
Οταν τα αδέλφια Πέδρο και Τζίμι ανακαλύπτουν ότι μια δαιμονική οντότητα έχει στοιχειώσει ένα κοντινό αγροτόσπιτο δηλητηριάζοντας ταυτόχρονα τα ζώα της τριγύρω περιοχής, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να την εκδιώξουν από τη γη τους. Ομως, η προσπάθειά τους αυτή θα προκαλέσει μεγαλύτερο κακό και οι απερίσκεπτες ενέργειές τους πυροδοτούν άθελά τους μια επιδημία δαιμονισμών στην κοινότητα. Τώρα, πρέπει να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από το κακό, όσο αυτό διαφθείρει όποιον βρεθεί σε επαφή μαζί του. Για να τα καταφέρουν, θα ζητήσουν τη βοήθεια ενός βετεράνου εξορκιστή, ο οποίος είναι και ο μόνος που φαίνεται να ξέρει πώς μπορούν να σταματήσουν αυτή την υπερφυσική επιδημία. Όμως, θα καταλάβουν ότι κανείς δεν είναι ασφαλής – και κανείς δεν είναι αθώος…

Υπέροχες Μέρες

Σκηνοθεσία: Βιμ Βέντερς
Πρωταγωνιστούν: Κότζι Γιακούσο, Αρίσα Νακάνο, Τόκιο Εμότο
Διάρκεια: 123 λεπτά
Γλώσσα: Ιαπωνικά
Υπότιτλοι: Ελληνικά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Η υπόθεση
O Hirayama μοιάζει απόλυτα ικανοποιημένος, ζώντας λιτά ως καθαριστής σε δημόσια αποχωρητήρια στο Τόκιο. Εκτός από την απόλυτα δομημένη καθημερινή του ρουτίνα απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Αγαπάει, επίσης, τα δέντρα και τα απαθανατίζει με τον φωτογραφικό του φακό. Μία σειρά από απρόσμενες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερα στοιχεία για το παρελθόν του.

Ένα Τέλος και μια Αρχή

Σκηνοθεσία: Μαχάλια Μπέλο
Πρωταγωνιστούν: Τζόντι Κόμερ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κάθριν Γουότερστον
Διάρκεια: 102 λεπτά
Διανομή: The Film Group

Η υπόθεση
Μετά από μια οικολογική κρίση, μια νεαρή μητέρα και το μωρό της εγκαταλείπουν το πλημμυρισμένο Λονδίνο για να κατευθυνθούν προς το Βορρά.

Εμπόλεμη Ζώνη

Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Γιούμπανκ
Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Χέμσγουορθ, Ράσελ Κρόου, Λουκ Χέμσγουορθ, Μίλο Βεντιμίλια
Διάρκεια: 110 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Eνας αρχάριος ελεγκτής μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας έμπειρος πιλότος drone υποστηρίζουν μια ομάδα της Delta Force καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν μια αποστολή που πήγε στραβά, σε επιχείρηση διάσωσης.

Το Χέρι της Θείας Δίκης

Σκηνοθεσία: Εσομ Νελμς, Ιαν Νελμς
Πρωταγωνιστούν: Ορλάντο Μπλουμ, Αντι ΜακΝτάουελ, Μπράιαν Γκέραχτι, Κένεθ Μίλερ
Διάρκεια: 111 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Η υπόθεση
Ο Κας προσπαθεί να κάνει μία τίμια και ήσυχη ζωή φροντίζοντας την ορφανή ανιψιά του Σαβάνα σε μία κομητεία στα Απαλάχια όρη. Oταν η σαδίστρια αρχηγός του υποκόσμου Μπιγκ Κατ τον αναγκάζει να επιστρέψει στην υπηρεσία της, ο Κας ανακαλύπτει ότι είναι ικανός για τα πάντα – ακόμα και τον φόνο- για να προστατεύσει την πόλη του και τη μόνη οικογένεια που του έχει απομείνει. Oσο τα πράγματα δυσκολεύουν, ο Κας παρασύρεται σε έναν εφιάλτη που θολώνει τις γραμμές ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Η Μητέρα του Σταθμού

Σκηνοθεσία: Κωστούλα Τωμαδάκη
Σενάριο: Κωστούλα Τωμαδάκη
Φωτογραφία: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Διάρκεια: 80 λεπτά

Η υπόθεση
Μετεμφυλιακή Ελλάδα, φτώχεια, ανεργία, η μετανάστευση μονόδρομος για τις χιλιάδες γυναίκες, κυρίως, από τα χωριά της Βορείου Ελλάδας που ερήμωσαν μέσα σε μια δεκαετία. Με τρένα, καράβια και εισιτήριο χωρίς επιστροφή, νέες γυναίκες, χωρίς να γνωρίζουν τη γλώσσα, κάποιες αγράμματες, έφτασαν στις φάμπρικες της Γερμανίας.

Οι περισσότερες έχοντας αφήσει πίσω τους την οικογένεια: Τα παιδιά – βαλίτσα που μεγάλωσαν μέσα σε μια συνεχή μετακίνηση, κάποια έμεναν στο χωριό με την γιαγιά, ανάμεσα σε δύο γλώσσες, δύο εκπαιδευτικά συστήματα, δύο πατρίδες. Είναι οι «αόρατες» γυναίκες που δεν κατέγραψε ποτέ η Ιστορία, οι ελληνίδες μετανάστριες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ της Κωστούλας Τωμαδάκη