Με το κρύο να έχει κάνει την εμφάνισή του, αναζητάμε εκείνα τα στέκια στην πόλη που διαθέτουν τζάκι για cozy στιγμές με την παρέα μας. Για καφέ ή κάποιο άλλο ζεστό ρόφημα (ποιος θα αντισταθεί άραγε σε μία ζεστή σοκολάτα;) ή ακόμα και για ένα ποτήρι κρασί, τα στέκια αυτά είναι η ιδανική επιλογή για χαλαρή κουβέντα δίπλα στη φωτιά.

Και μπορεί να σας φαίνεται ίσως περίεργο, αλλά στην Αθήνα υπάρχουν αρκετά μέρη που διαθέτουν τζάκι σε ένα τέλειο σκηνικό.

Γιασεμί

Ρομαντικό και κουκλίστικο, μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποιο… παραμύθι. Το Γιασεμί είναι από τα πιο γνωστά και παραδοσιακά καφέ της Πλάκας. Διαθέτει μία μαγευτική σάλα, όπου δεσπόζει ένα παλιό τζάκι παλιάς τεχνοτροπίας. Στον ατμοσφαιρικό αυτό χώρο, εκτός από τον καφέ σας, μπορείτε να απολαύσετε και τα υπέροχα γλυκά του.
Μνησικλέους 23, Πλάκα

Άρωμα Πλατείας

Και όταν λέμε πλατεία, εννοούμε εκείνη της Νέας Σμύρνης, όπου θα βρείτε το γνωστό σε όλους, Άρωμα. Από τους ωραιότερα στέκια, διαθέτει τρεις διαφορετικούς χώρους. Στο κάτω bar, βρίσκεται το τζάκι ενώ η hommy διακόσμησή του θα σας κάνει να μη θέλετε να φύγετε.
25ης Μαρτίου 19, Πλατεία Νέας Σμύρνης

Αναφιώτικα

Ακριβώς απέναντι από το Γιασεμί, βρίσκεται ένα άλλο διάσημο καφέ της Πλάκας, τα Αναφιώτικα. Το επιβλητικό τζάκι στη μία πλευρά της αίθουσας διαχέει τη ζεστασιά του σε ολόκληρο τον χώρο, δημιουργώντας την πιο cozy ατμόσφαιρα. Και αν δεν θέλετε να φύγετε (λογικό), μπορείτε να απολαύσετε και το γεύμα σας, καθώς το μαγαζί διαθέτει ελληνικά πιάτα (εννοείται πως από το μενού δε λείπουν και οι αχνιστές σούπες) και ποικιλίες.
Μνησικλέους 24, Πλάκα

Nomad

Στον χώρο κυριαρχεί το ξύλο και σε συνδυασμό με το τζάκι, δημιουργείται η πιο χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα για να απολαύσετε τον καφέ σας τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι

Safe House

Πιστέψτε μας, αξίζει να ανηφορίσετε μέχρι τον Διόνυσο για μια στάση καφέ στον πιο χουχουλιάρικο χώρο της πόλης. Ο λόγος για το Safe House, που θυμίζει καταφύγιο, ενώ εδώ δεν θα βρείτε ένα αλλά πολλά διαφορετικά τζάκια για να απολαύσετε τον καφέ σας δίπλα στη φωτιά.
Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών, Διόνυσος