Το τσουχτερό κρύο ήρθε και μία κούπα ζεστή σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα με τον καιρό. Εξάλλου, υπάρχει καλύτερο σκηνικό να απολαμβάνεις την αχνιστή σου σοκολάτα, ενώ έξω κάνει κρύο; Κι εσύ είσαι μέσα σε ένα ζεστό και χουχουλιάρικο περιβάλλον;

Αν ψάχνεις ένα τέτοιο σκηνικό και θέλεις να απολαύσεις μια ωραία ζεστή σοκολάτα, στην Αθήνα υπάρχουν πολλά μέρη που θα σε ενθουσιάσουν.

Σοκολάτα 56

Από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης, το οποίο οι λάτρεις της σοκολάτας τιμούν δεόντως. Το Σοκολάτα 56 λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, σερβίροντας πολλές κι εξαιρετικές γεύσεις σοκολάτας, από τις πιο γλυκιές μέχρι τις πιο πικρές.
Βουλής 7, Σύνταγμα

Petite Fleur

Το μαγαζί που έφερε το Παρίσι στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί πλέον το κλασικό στέκι που σερβίρει τις καλύτερες σοκολάτες: αχνιστές και παχύρευστες, τόσο τέλειες που τις τρώμε με το κουταλάκι αντί να τις πίνουμε. Στο Petite Fleur μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας ρόφημα σε αναπάντεχους συνδυασμούς, όπως με κανέλα και τσίλι.
Ομήρου 44, Κολωνάκι

L’ arrêt du temps

Το όνομά του σημαίνει «το σταμάτημα του χρόνου» και φανταζόμαστε ότι οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, είχαν στο νου τους τη στιγμή που πίνεις την πρωτη γουλιά από την αχνιστή σοκολάτα τους που σερβίρουν κι αισθάνεσαι ότι ο χρόνος σταματάει. Υπερβολή; Μάλλον όχι, μιας και στο L’ arrêt du temps που θυμίζει μαγαζί της Βιέννης, το αγαπημένο ρόφημα είναι απλά εξαιρετικό.
Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 7, Αθήνα

Clemente VIII

Δεν θέλουμε να τη φάμε, αλλά να την πιούμε. Ή μήπως να την απολαύσουμε με το κουταλάκι; Η σοκολάτα βιενουά στο Clemente VIII είναι απίστευτη. Το στέκι που θυμίζει ιταλικό καφέ, βρίσκεται στην είσοδο της στοάς Σπύρου Μήλιου στο City Link και αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Στοά Σπύρου Μήλιου, City Link, Σύνταγμα