Μια αξέχαστη εμπειρία περιμένει τους τυχερούς αναγνώστες του newsbeast.gr που θα κερδίσουν μια από τις πέντε διπλές προσκλήσεις για το 2ο Φεστιβάλ Τουρκικής κουζίνας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως 21 Απριλίου, 2013, στο ξενοδοχείο Arion Resort Spa, στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Λάβετε κι εσείς μέρος στο διαγωνισμό για να δοκιμάσετε τούρκικα πιάτα από τους εξαιρετικούς σεφ του ξενοδοχείου Sheraton Maslak. Οι προσκλήσεις αφορούν τις ημερομηνίες 14 Απριλίου 2013 ή 21 Απριλίου 2013.

Η Τουρκία εξαιτίας της γεωγραφικής θέση που βρίσκεται, δηλαδή στο σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, έχει πολλές γαστρονομικές επιρροές, που κάνουν την Τούρκικη κουζίνα ακαταμάχητη, όπως και την ίδια τη χώρα.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξαιρετικοί σεφ από το ξενοδοχείο Sheraton Maslak, θα έρθουν ειδικά από την Κωνσταντινούπολη και θα απογειώσουν τις γεύσεις μαγειρεύοντας αυθεντικά Τουρκικά πιάτα από τις 12 έως 21 Απριλίου, 2013, στο ξενοδοχείο Arion Resort Spa, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το 2ο Φεστιβάλ Τουρκικής κουζίνας αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών του Astir Palace να ενσωματώσει έθνικ κουζίνες και να προσφέρει τη δυνατότητα στο γαστρονομικό Αθηναϊκό κοινό να γνωρίσει την πλούσια κληρονομιά της Τουρκικής Κουζίνας.

Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν αυθεντικά τουρκικά πιάτα και γλυκά, όπως αναντόλου κεμπάπ, άντανα κεμπάμπ, γεμιστή μελιτζάνα με κιμά και ρύζι, αρνί με σως ντομάτας και μελιτζάνα, παραδοσιακός μπακλαβάς, κανταϊφι και ραβανί!

Ώρες λειτουργίας του εστιατορίου Il Tramonto: Καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 19:00 – 00:00.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα κληρωθεί ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για 2 άτομα, με διαμονή στο Ξενοδοχείο Sheraton Maslak. Τα εισιτήρια αποτελούν χορηγία της Turkish Airlines.

Το Φεστιβάλ Τουρκικής Κουζίνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Τουρκίας και σε συνεργασία με την Turkish Airlines, και το περιοδικό Athens Insider.

Πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο: 210 8902000, 210 8901727

Λίγα λόγια για την Τουρκική κουζίνα

Λέγεται ότι τρία σημαντικά είδη κουζίνας υπάρχουν στον κόσμο: Τουρκική, Κινέζικη, και Γαλλική. Δικαιολογώντας πλήρως τη φήμη της, η Τουρκική κουζίνα είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη.

Εκτός του ότι είναι το παλαιωμένο προϊόν των αιώνων εμπειρίας, η Τουρκική κουζίνα έχει μια πολύ καθαρή ποιότητα. Η ποικιλία και η απλότητα των συνταγών και η ποιότητα των συστατικών αποτελούν εγγυήσεις για νόστιμα φαγητά.

Η Τουρκική κουζίνα είναι σε μεγάλο βαθμό κληρονομιά της οθωμανικής κουζίνας, η οποία μπορεί να περιγραφεί ως μια συγχώνευση και βελτίωση της Κεντρικής Ασίας , της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων. Η Τουρκική κουζίνα έχει με τη σειρά της επηρεάσει και τις άλλες γειτονικές κουζίνες, συμπεριλαμβανομένης και της Δυτικής Ευρώπης.

1.Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό πατήστε
    το κουμπί Like που βρίσκεται από κάτω
2. Πατήστε το κουμπί Share που βρίσκεται απο κάτω για
    να μάθουν οι φίλοι σας στο facebook για τον διαγωνισμό
0

Έναρξη: 3.04.2013
Λήξη:  12.04.2013
Δώρο: 5 διπλές προσκλήσεις για τις 14 ή τις 21 Απριλίου
Νικητές: 5

Οι νικητές είναι οι εξής :

– ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
– ΑΝΤΡΙΑΝΑ ΚΑΡΑΠΑΠΑ
– ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
– ΗΡΩ ΓΚΟΡΤΣΑ
– ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΡΗΓΑΚΗ