Η νέα γενιά Mini ετοιμάζεται με δοκιμές σε πάγο και χιόνι, στο τσουχτερό κρύο του Αρκτικού Κύκλου. Το νέο 3θυρο Mini υποβάλλεται σε δοκιμές δυναμικής οδήγησης στο κέντρο χειμερινών δοκιμών του BMW Group, στην πόλη Arjeplog, στη Σουηδία. Η νέα έκδοση είναι αμιγώς ηλεκτρική και με τις χειμερινές δοκιμές στη Σουηδία, ολοκληρώνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στη διαδικασία εξέλιξης της σειράς.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η μπαταρία υψηλής τάσης, τα ηλεκτρονικά ισχύος και η τεχνολογία φόρτισης των πρωτοτύπων, ήδη επιδεικνύουν ένα υψηλό επίπεδο ωριμότητας σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Χιονισμένοι δρόμοι και ειδικά διαμορφωμένες περιοχές πάνω σε παγωμένες λίμνες μεταμορφώνονται σε ιδανικές πίστες δοκιμών, πάνω στις οποίες τα χαρακτηριστικά του συστήματος κίνησης, διεύθυνσης και πλαισίου μπορούν να δοκιμάζονται με υψηλή ακρίβεια, να τελειοποιούνται και να εναρμονίζονται μεταξύ τους.

Mini


Η μάρκα λανσάρει την 5η γενιά της με την 3θυρη έκδοση προσανατολισμένη εξ αρχής για αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση.

Το νέο 3θυρο MINI πλαισιώνεται στην οικογένεια της μάρκας από τον διάδοχο του σημερινού Countryman. Η νέα έκδοση του best-seller της πολυτελούς compact κατηγορίας θα προσφέρεται τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ φέτος η μάρκα θα παρουσιάσει την πρωτότυπη μελέτη ενός crossover μοντέλου για την πολυτελή μικρή κατηγορία.

Τα οδηγικά χαρακτηριστικά του νέου 3θυρου Mini μπορούν να βελτιστοποιηθούν στο κέντρο χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog. Με κάθε γύρο που ολοκληρώνει στο πακτωμένο χιόνι και τον πάγο, οι μηχανικοί δοκιμών μπορούν να ρυθμίζουν με ακρίβεια την άμεση ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, τα συστήματα ελέγχου για βελτιστοποίηση της πρόσφυσης, τη συμπεριφορά στις στροφές, τα χαρακτηριστικά ανάρτησης και απόσβεσης και το χαρακτήρα των συστημάτων διεύθυνσης και πέδησης.

Mini

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή όλων των συστημάτων κίνησης και πλαισίου επιτυγχάνει ένα ώριμο επίπεδο συνολικής αρμονίας, που θα βοηθήσει το νέο μοντέλο παραγωγής να προσφέρει με συνέπεια το χαρακτηριστικό συνδυασμό αίσθησης go-kart και οδηγικής άνεσης του μοντέλου.