Οι Βαυαροί αποκαλύπτουν αρκετά πρόωρα την τελική μορφή της ανοιχτής σειράς 6, δίνοντας επίσημα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και τις βασικές τεχνικές περγαμηνές της.

Με την concept εκδοχή της σειράς 6 να κάνει αυτές τις μέρες το επίσημο ντεμπούτο της στην Έκθεση του Λ. Άντζελες, η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει την ίδια στιγμή την τελική μορφή της ανοιχτής παραλλαγής του μοντέλου, που αναμένεται στις κατά τόπους αγορές το 2011. Σχεδιαστικά, η έκδοση Convertible των Βαυαρών υιοθετεί το σύνολο σχεδόν των αισθητικών γνωρισμάτων του πρωτοτύπου μοντέλου, διαθέτοντας όπως είναι αναμενόμενο μια ελαφριά σε βάρος μαλακή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία ανοίγει ακόμα και εν κινήσει (με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα) σε χρόνο 19 δλ. και κλείνει σε 24 δλ. Στην πρώτη περίπτωση, η χωρητικότητα του χώρου φόρτωσης περιορίζεται στα 300 λίτρα, ενώ στη δεύτερη στην τελευταία αθροίζονται 50 επιπλέον λίτρα. Σε σχέση με τα υπόλοιπα… μεγέθη της ανοιχτής «6άρας», αξίζει να αναφέρουμε πως το συνολικό μήκος ανέρχεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, στα 4,894 μ. (+74 σε σχέση με το παρελθόν), το μεταξόνιο στα 2,855 μ., ενώ σε σύγκριση με την υπάρχουσα εκδοχή του μοντέλου, το πλάτος είναι διευρυμένο κατά 39 χλστ. και το ύψος «περιορισμένο» κατά μόλις 9 χλστ.

Στον τομέα των μηχανικών μερών ξεχωρίζουν τα δύο κινητήρια σύνολα των εκδόσεων 640i και 650i. Στην πρώτη, πρόκειται για τον 3λιτρο twin turbo (6κύλινδρος εν σειρά), ο οποίος αποδίδει 320 ίππους, ενώ στη δεύτερη για τον επίσης γνωστό πλέον 4,4 (V8, με δύο επίσης turbo), που με τη σειρά του αποδίδει 407 ίππους. Αμφότεροι οι κινητήρες συνεργάζονται αποκλειστικά με το νέο 8τάχυτο Steptronic κιβώτιο εξασφαλίζοντας απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 και 5,0 δλ. αντίστοιχα), παρά το αυξημένο βάρος του αμαξώματος, που στη βασική έκδοση ανέρχεται στα 1.840 κιλά.


Πηγή: 4troxoi.gr