Το 38ο Ford Ντουλάκης Ράλι Φθιώτιδος, ολοκληρώθηκε στην Λαμία την Κυριακή 20 Ιουνίου, όντας ο πρώτος αγώνας του 57ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές, απόλυτοι κυρίαρχοι αναδείχθηκαν οι Κύπριοι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5), οι οποίοι κέρδισαν και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του αγώνα, δίνοντας το στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει καθώς θα λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Στην δεύτερη θέση, με ίδιο αυτοκίνητο,  τερμάτισε ακόμη ένα πλήρωμα από την Κύπρο, οι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου (τρεις φορές πρωταθλητές Κύπρου) οι οποίοι να και έμειναν μακριά από τους νικητές, σημείωσαν αξιόλογους χρόνους και δεν απειλήθηκαν από κανένα για την 2η θέση. Το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσαν οι εκ Βελγίου ορμώμενοι Jourdan Serderidis-Frederic Miclotte (Skoda Fabia R5), οι οποίοι αν και “καθάριζαν”  (ξεκινούσαν πρώτοι) τις ε.δ., όλη την ημέρα κατάφεραν να ανέβουν στο πόντιουμ, παίρνοντας βαθμούς για το Ελληνικό Πρωτάθλημα το οποίο προτίθενται να ακολουθήσουν μέχρι τέλους.

Τα αμιγώς ελληνικά πληρώματα περιορίστηκαν στην θέση του κομπάρσου, με τους Γιώργο Κεχαγιά-Μάριο Τσαούσογλου (Skoda Fabia R5) να τερματίζουν μόλις 4οι, ένα αποτέλεσμα που ίσως ήταν διαφορετικό αν στη μάχη του αγώνα είχαν παραμείνει οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης, που οδηγούσαν ένα σχεδόν ίδιο Fabia αλλά έκαναν το λάθος στην 3η ειδική και έμειναν θεατές. Στις λίγες ευχάριστες εκπλήξεις του αγώνα η επανεμφάνιση των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου (Mitsubishi Lancer EVO IX) που κέρδισαν με διαφορά την κατηγορία Ν, υποσχόμενοι μια αξιοπρεπή παρουσία (εάν και εφόσον αγωνιστούν) στο Ράλι Ακρόπολις. Την εξάδα της κατάταξης συμπλήρωσαν οι Σουηδοί Joakim Roman-Christoffer Back (Skoda Fabia R5), οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι με τις ε.δ. του αγώνα.

Από τα 26 πληρώματα που τερμάτισαν (εκκίνησαν 41), εντυπωσίασαν οι Γιάννης Αναγνωστάκος-Χρήστος Μπακλώρης (Peugeot 208), νικητές της F2 (αυτοκίνητα με κίνηση σε δυο τροχούς) οι οποίοι κέρδισαν στην κατηγορία τους και τις 4 ειδικές σημειώνοντας επιδόσεις που ζήλεψαν συνδυασμοί με δυνατότερα αυτοκίνητα. Στην δεύτερη θέση της F2, βρέθηκαν οι Πρωταθλητές Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta Rally4), οι οποίοι σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσαν να βρεθούν στο ρυθμό των πρωτοπόρων, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι θεαματικοί Γιάννης Μποζιονέλος-Βαγγέλης Παναρίτης (Ford Escort RS 2000).

Τέλος, στην πάλαι ποτέ δημοφιλή κατηγορία των μικρών κυβικών (αυτοκίνητα έως 1400 κ.εκ.), οι Θανάσης Τσάκαλος-Σπύρος Τσέλιος με Toyota Yaris επικράτησαν των Γιάννη Κασίμη-Χρυσούλας Δικοπούλου, που συμμετείχαν με ίδιο αυτοκίνητο.

Επόμενος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το Ράλι Κορίνθου στις 31 Ιουλίου-1 Αυγούστου.

Νίκος Τσάδαρης