Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η επερχόμενη νέα γενιά του Audi A3, που εκτιμάται ότι θα παρουσιαστεί μέσα στο 2011, θα διατίθεται και σε έκδοση sedan ταυτόχρονα με τις εκδόσεις Hatchback, Sportback και Cabriolet.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που με την παρουσία του έρχεται να ενισχύσει την παρουσία της Audi στη μικρομεσαία οικογενειακή κατηγορία (σ.σ.: επί της ουσίας, αποτελεί ένα αρκετά ισχυρό… χαρτί στα χέρια των Γερμανών της Audi σε αναδυόμενες για αυτούς αγορές, όπως εκείνες των ΗΠΑ και της Κίνας, για παράδειγμα) αναβιώνοντας το θρυλικό Audi 80. Το νέο A3 Sedan, το οποίο θα υιοθετεί και αυτό με τη σειρά του ένα νέο δάπεδο, δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα 4,5 μ. αποτελώντας έτσι ουσιαστικά την πολυτελέστερη παραλλαγή του αδελφού VW Jetta. Θα διαθέτει δε αντίστοιχη διάταξη στις αναρτήσεις, με την πίσω να αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους, ενώ κάτι παραπάνω από βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι το νέο Audi A3 Sedan θα προσφέρεται τόσο σε προσθιοκίνητες, όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η Audi έχει ουκ ολίγες επιλογές, οι οποίες ξεκινούν από τον γνωστό 1,4 TSI των 122 ίππων και καταλήγουν στον κορυφαίο 5κύλινδρο των 2,5 λίτρων, που θα «φορεθεί» και στο επερχόμενο RS3.

Σε εμπορικό επίπεδο, η έλευση του 4θυρου A3 αναμένεται να πυροδοτήσει μία νέα αντιπαράθεση στο πολυτελές «σκέλος» της κατηγορίας, καθώς τόσο η BMW, όσο και η Mercedes είναι έτοιμες να μπουν δυναμικά στο συγκριμένο segment της παγκόσμιας αγοράς, με ανάλογες σε χαρακτήρα προτάσεις, που αντίστοιχα θα βασίζονται στη σειρά 1 και τη νέα A-Class.

Πηγή: 4troxoi.gr