Η καινούργια γενιά του Mini Countryman θα λανσαριστεί το 2016, η οποία θα πατά στη νέα πλατφόρμα UKL1, ενώ οι φήμες θέλουν να είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την απερχόμενη γενιά.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νέο Countryman από τις «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο της Mini ακολουθεί τα σχεδιαστικά «χνάρια» του νέου Cooper. Λογικό, αφού άλλωστε θα πατά και στην ίδια προσθιοκίνητη πλατφόρμα UKL1 που για την περίσταση θα συνδυάζεται με σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς για τις 2κίνητες εκδόσεις, ή μετάδοση κίνησης και στους 4 τροχούς για τις 4κίνητες version.

Έτσι στο νέο Countryman ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φώτα μπροστά και η μεγάλη μάσκα, που αποκτά ένα υποτυπώδες τραπεζοειδές σχήμα. Επίσης, παραμένουν -απ’ ό,τι φαίνεται- οι ρετρό γραμμές στο αμάξωμα του νέου μοντέλου-«σήμα κατατεθέν» της Mini.

Σημειωτέον ότι οι φήμες αναφέρουν πως το νέο Countryman θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την υπάρχουσα γενιά, ενώ θα υπάρξει και έκδοση Long με μεγαλύτερο μεταξόνιο για αυξημένη άνεση των πίσω επιβατών.

Αναφορικά με τους κινητήρες του νέου Countryman δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι, όμως αναμένουμε να δούμε και εδώ τα νέα τρικύλινδρα μοτέρ 1,5 λτ. βενζίνης και πετρελαίου, όπως βέβαια και το δίλιτρο μοτέρ για την έκδοση S.

Τέλος, οι πηγές τονίζουν ότι το νέο Countryman (όπως και το νέο Paceman) θα κατασκευάζεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας και στο Born της Ολλανδίας, ενώ η πρεμιέρα του νέου μοντέλου θα γίνει σ ένα από τα επόμενα Σαλόνια αυτοκινήτου, ώστε αρχές του 2016 η νέα γενιά του Countryman να φτάσει στις αγορές όλου του πλανήτη.

Πηγή: autotriti.gr