Όσο περνούν τα χρόνια, ολοένα και αλλάζουν περισσότερα πράγματα στη Formula1, κάτι που έχει μειώσει το θέαμα. Οι νέοι κανονισμοί έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, με τον Λούκα ντι Μοντετσεμόλο να μιλάει με σκληρά λόγια για το άθλημα.

Ο πρόεδρος της Ferrari τόνισε σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus ότι οι πιλότοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν καταλήξει να είναι ταξιτζήδες και πως στο σπορ πλέον λείπει η γοητεία.

«Οι πιλότοι της Formula1 έχουν γίνει ταξιτζήδες. Πρέπει να κάνουν οικονομία στη βενζίνη και στα ελαστικά, αντί να είναι γρήγοροι, σταματούν συνέχεια και αυτό δεν το κατανοεί κανένας θεατής πλέον, είτε στην τηλεόραση είτε στις εξέδρες.

Η Formula1 δεν έχει πλέον γοητεία, πρέπει να κάνουμε επειγόντως κάτι, οι κανονισμοί είναι υπερβολικά περίπλοκοι», ήταν τα πρώτα λόγια του Μοντετσεμόλο. Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι πριν από ένα μήνα ζήτησε από τον ισχυρό άνδρα της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν να συγκαλέσει έκτακτη συνάντηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση.

«Αν δεν το κάνει αυτός, θα το κάνω εγώ ο ίδιος. Το βλέπω σαν καθήκον μου», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναφέρθηκε γενικά στους αγώνες. «Παραμένουν δημοφιλείς, όμως δεν μπορεί να συνεχιστούν έτσι όπως τώρα.

Θα πρέπει να επιτρέπεται στις ομάδες να αποφασίζουν μόνες τους πόσο καύσιμο θα καταναλώσουν και πόσα ελαστικά επιθυμούν να φθείρουν. Παλαιότερα νικούσε απλά ο καλύτερος οδηγός στο καλύτερο αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

Πηγή: gazzetta.gr