Με τις παραγγελίες να πολλαπλασιάζονται διαρκώς, τις ταξινομήσεις να διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα αγωνιστικά αποτελέσματα πρώτης κατηγορίας να διατηρούν αμείωτο τον ενθουσιασμό των πελατών, το Peugeot 208 Rally 4 έκανε μία εντυπωσιακή εκκίνηση το 2020.

Περίπου ογδόντα Peugeot 208 Rally 4 πρόκειται να φθάσουν στους πελάτες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, παρόλο που οι αρχικές παραδόσεις είχαν αναβληθεί για την 1η Ιουλίου, λόγω της υγειονομικής κατάστασης.

Το επιτυχημένο ντεμπούτο του μοντέλου έγινε στην Πορτογαλία, όπου ο Pedro Antunes κέρδισε στην κατηγορία 2WD (κίνηση στους δύο τροχούς) και τερμάτισε 9ος στην πρώτη αγωνιστική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στην συνέχεια, ο Paolo Andreucci ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Ιταλίας στην κατηγορία 2WD, κερδίζοντας και στους 4 γύρους συνολικά. Επίσης, ο Mathieu Franceschi έβαλε τη σφραγίδα του στο γαλλικό πρατάθλημα Gravel Rally στην κατηγορία 2WD και ο Alejandro Cachón στέφθηκε πρωταθλητής των ισπανικών Junior Rally, ενώ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την Peugeot στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC3) και την επόμενη σεζόν.

Την ικανότητα του 208 Rally 4 επιβεβαιώνουν τα δεκαπέντε πληρώματα που έλαβαν μέρος στο Γαλλικό Κύπελλο, όπου ο Mathieu Franceschi κέρδισε τον μοναδικό γύρο που πραγματοποιήθηκε (Rallye Mont-Blanc Morzine), πριν ακυρωθούν αναγκαστικά οι αγώνες. Ο ταλαντούχος Γάλλος κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να φέρει το 208 Rally 4 στην 21η θέση σε ένα αγώνα που ευνοεί τις μεγάλες ιπποδυνάμεις και η οποία είχε πάνω απο 200 συμμετοχές, συμπεριλαμβανομένων 30 R5. Στον ίδιο αγώνα, οι Ginox Bux και Mathis Bonfils κέρδισαν στις κατηγορίες τους.

Νίκος Τσάδαρης