Η εταιρεία έχει ήδη στα σκαριά τη δική της πρόταση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV, που θα βασίζεται στο Aveo και σχεδιαστικά στο πρωτότυπο μοντέλο Agile Cross Sport.

Το Agile Cross Sport, που παρουσιάστηκε πριν λίγες μόλις μέρες στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο, δεν είναι απλώς μια σχεδιαστική σπουδή της Chevrolet, αλλά ένα αυτοκίνητο που αποτελεί τον προπομπό των προθέσεων της εταιρείας για το εγγύς μέλλον. Στόχος της τελευταίας είναι να εισέλθει δυναμικά στην κατηγορία των μικρών crossover μοντέλων, υιοθετώντας λύσεις που θα δούμε –κατά πάσα πιθανότητα- και στην αντίστοιχη παραλλαγή του «αδελφού» Opel Corsa. Η πρόταση της Chevrolet, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ήδη διαρρεύσει, δεν βρίσκεται αυτή στη στιγμή στη… θεωρία, αλλά, τουναντίον, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη των μηχανικών μερών του αυτοκινήτου. Από τις ίδιες πηγές μας έρχεται και η πληροφορία ότι το Aveo SUV που θα πάρει –άγνωστο πότε- το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας δεν θα φέρει σημαντικές σχεδιαστικές αποκλίσεις σε σχέση με το εικονιζόμενο Agile Cross Sport, τόσο εντός όσο και εκτός.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με το «απλό» Aveo, η SUV παραλλαγή του θα διακρίνεται για τα διευρυμένα μετατρόχια της (ασφαλώς και για τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος), ενώ ιδιαίτερα πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο η βασική έκδοσή του να είναι προσθιοκίνητη. Φυσικά, την τελευταία, όπως συμβαίνει σήμερα με τα περισσότερα μοντέλα του ανταγωνισμού, θα πλαισιώνει και μια με κίνηση σε όλους τους τροχούς, η οποία ωστόσο θα δίνει και αυτή με τη σειρά της έμφαση στη διατήρηση του συνολικού κόστους σε χαμηλά-προσιτά επίπεδα για τα δεδομένα της ευρωπαϊκής αγοράς.

Πηγή: 4troxoi.gr