Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Mercedes-Benz Ελλάς επέδειξε επί ελληνικού εδάφους την πληρέστερη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων που έχει παρουσιαστεί ποτέ.

Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της έκθεσης Transport Show 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε 29/5-1/6 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας.

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό περίπτερο 610 τ.μ. οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για ό,τι τεχνολογικά νεότερο έχει να επιδείξει η Mercedes-Benz στο σύνολο της γκάμας των επαγγελματικών οχημάτων της. Από τον Βενιαμίν της μάρκας, το ευέλικτο Citan έως και το υπερπολυτελές λεωφορείο Setra. Φυσικά την παράσταση έκλεψε η ναυαρχίδα του στόλου, το νέο Actros 1863 LS, το οποίο δέσποζε στο κέντρο του περιπτέρου.

Από το 1896, χρονιά κατά την οποία παρουσίασε το 1ο φορτηγό, η Mercedes-Benz δεν σταμάτησε ποτέ να εξελίσσει το επαγγελματικό όχημα, καταφέρνοντας, τόσο με τα κορυφαία προϊόντα της όσο και με την πλήρη γκάμα υπηρεσιών της, να καλύψει κάθε μεταφορικό έργο, πάντα με προσανατολισμό στην απόλυτη ικανοποίηση του πελάτη.

Από τα περιζήτητα ελαφρά επαγγελματικά όπως το Citan, που καλύπτει εύρος απαιτήσεων μέσα στην πόλη, έως το ευρύχωρο Vito, που προσαρμόζεται τέλεια σε κάθε εργασία μεταφοράς και το κορυφαίο Sprinter, το αυθεντικό επαγγελματικό που έθεσε νέα δεδομένα στην κατηγορία του, ο σύγχρονος επαγγελματίας σίγουρα θα βρει αυτό που ανταποκρίνεται στις δικές του ανάγκες.

Όσον αφορά τα βαριά φορτηγά, η Mercedes-Benz παρουσίασε για πρώτη φορά ολόκληρη την γκάμα της, εξοπλισμένη με κινητήρες Euro VI. Τα νέα Actros, Antos, Arocs και Atego προσφέρουν κορυφαία επίπεδα ποιότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας και μπορούν αποδεδειγμένα να εξασφαλίσουν ασύγκριτη οικονομία, καθώς η Mercedes-Benz είναι η μόνη κατασκευάστρια εταιρεία φορτηγών που έχει καταφέρει να μειώσει το συνολικό κόστος χρήσης παρά την προδιαγραφή ρύπων Euro VI.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν από κοντά τη νέα δυναμική γενιά τουριστικών λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra, προδιαγραφών Euro VI. Από την πλευρά της Mercedes-Benz ξεχώριζαν στο χώρο τα Travego 15 RHD και Tourismo 11 RH ενώ από την πλευρά της Setra το S 515 HD της σειράς ComfortClass 500, θέτοντας νέα πρότυπα στα θέματα της οικονομίας, της υψηλής ποιότητας, της άνεσης και της ασφάλειας. Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες After Sales της OMNIplus οι ιδιοκτήτες και οδηγοί λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra απολαμβάνουν εξειδικευμένες, αποκλειστικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, προτάσεις και λύσεις.

Επιπλέον, η Mercedes-Benz παρουσίασε τις υπηρεσίες που προσφέρει, οι οποίες προσθέτουν στο προϊόν σημαντική αξία και περιλαμβάνουν: τη δυνατότητα ανταλλαγής επαγγελματικού οχήματος μέσω του TruckStore, τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω της Mercedes-Benz Financial Services, την τεχνική υποστήριξη υψηλού επιπέδου, την παροχή γνήσιων ανταλλακτικών και αξεσουάρ καθώς και την εκπαίδευση DriverTraining, το δημοφιλέστερο και πληρέστερο πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών βαρέων οχημάτων.

Τέλος, οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz σε πραγματικές συνθήκες, απολαμβάνοντας μία μοναδική οδηγική εμπειρία.