Ποινή πέντε και τριών θέσεων αντίστοιχα στο γκριντ για το επόμενο Grand Prix, που θα γίνει στις 22 Ιουνίου στην Αυστρία, επιβλήθηκε στον Σέρχιο Πέρες και τον Μαξ Τσίλτον αντίστοιχα μετά το Grand Prix του Καναδά.

Ο μεξικανός πιλότος της Force India προκάλεσε τη σύγκρουση με τον Φελίπε Μάσα, που είχε σαν αποτέλεσμα ένα γύρο πριν τον τερματισμό αμφότεροι να πέσουν στις μπαριέρες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστούν, ενώ ο Τσίλτον λίγο μετά την εκκίνηση έπεσε πάνω από τον ομόσταβλό του στη Marussia Ζιλ Μπιανκί με αποτέλεσμα να τελειώσει πρόωρα ο αγώνας και για τους δύο.

Ο Φελίπε Μάσα τα έβαλε με τον Πέρες για το λάθος του. «Του μίλησα στο ιατρικό κέντρο. Ήμουν πολύ απογοητευμένος μαζί του. Του είπα ότι πρέπει να μάθει. Είχα ένα τρομερό ατύχημα και πίστευα πως θα τραυματιζόμουν. Δεν το κάνει πρώτη φορά. Δεν είπε τίποτα, απλώς γύρισε κι έφυγε. Ελπίζω να μάθει από αυτό. Αν υπήρχε άλλο μονοθέσιο μπροστά θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σοβαρό το ατύχημα. Είναι επικίνδυνο αυτό που έκανε και η ποινή πέντε θέσεων για μένα δεν αρκεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πέσει πάνω στον Φέτελ», τόνισε ο βραζιλιάνος πιλότος.

Πηγή: sport-fm.gr