Η Renault ηγείται της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων, με 95.985 πωλήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2020. Η απόδοση αυτή αντιστοιχεί σε μία αύξηση της τάξης του 80% στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών οχημάτων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα, αποδεικνύει την ικανότητα της γκάμας Z.E. της μάρκας να ανταποκρίνεται στις ποικιλόμορφες απαιτήσεις και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών.

Το Renault ZOE 3ης γενιάς, με την μοντέρνα σχεδίασή και τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του, αποτελεί την κορυφαία πρόταση της κατηγορίας του, αναφορικά με την αυτονομία, την χρηστικότητα, αλλά και την συνολική οδηγική εμπειρία που προσφέρει. Το ZOE παραμένει το No1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό επιβατικό της Ευρώπης, καθώς από τις αρχές υου έτους μέχρι τέλη Νοεμβρίου, έχει πουλήσει περισσότερα από 84.000 οχήματα. Το ΖΟΕ είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις σε μεγάλες αγορές, όπως αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ενώ από τότε που λανσαρίστηκε η 1η γενιά του μοντέλου, έχουν πουληθεί στην Ευρώπη πάνω από 280.000 μονάδες.

Επίσης, το Kangoo Z.E., από το 2010 που λανσαρίστηκε, παραμένει το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην Ευρώπη με συνολικές πωλήσεις 57.595 μονάδων. Από τις αρχές του έτους, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου έχουν ταξινομηθεί 8.498 Kangoo Z.E., αριθμός που αντιπροσωπεύει το 1/3 των συνολικών πωλήσεων LCV στην Ευρώπη.

Εκτός αυτών, το Twingo Electric, που λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ευρώπη, θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του, με 1.760 πωλήσεις για το διάστημα αναφοράς. Με σημαντικά πλεονεκτήματα για την κυκλοφορία στην πόλη όπως η ευελιξία, η προσαρμοστικότητά του στις ανάγκες του οδηγού και η αυτονομία των 190 χιλιομέτρων (WLPT) (που φτάνουν μέχρι και τα 270 χιλιόμετρα στον αστικό κύκλο (WLTP), το μοντέλο αποτελεί κατάλληλη επιλογή για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Ενδεικτική της τάσης που επικρατεί πανευρωπαϊκά για τα ηλεκτρικά οχήματα είναι η δήλωση του Gilles Normand, Αντιπρoέδρου του τομέα Ηλεκτρικών Οχημάτων και Υπηρεσιών Κινητικότητας της Renault: «παρά την πανδημία, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη συνεχίζουν πολύ δυναμικά την ανοδική πορεία τους, με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 70-80% στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων αντιπροσωπεύουν, αυτή τη στιγμή, το 5% επί συνόλου αγοράς».

Η πλήρης γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων της Renault περιλαμβάνει ακόμα το Twizy, με πωλήσεις άνω των 31.000 μονάδων, καθώς και το Master Z.E., το van με δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως 3,5 τόνους.

Τέλος, η γαλλική μάρκα προσφάτως παρουσίασε το επόμενο κεφάλαιο της ηλεκτρικής γκάμας της, το πρωτότυπο Megane eVision, βασισμένο στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV της Συμμαχίας, από το οποίο θα προκύψει το μοντέλο παραγωγής, σαν απάντηση της Renault για το μελλοντικό, μικρομεσαίο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, η μάρκα προσφέρει και υβριδικές ή plug-in υβριδικές εκδόσεις των δημοφιλών μοντέλων της,Clio, Captur, Megane,καθώς και του επερχόμενου Arkana.