Τον τελευταίο χρόνο, η Nissan μας προϊδεάζει για τις προθέσεις της να ενταχθεί στα «συμβατικά» μικρομεσαία hatchback με μια σειρά πρωτότυπων μοντέλων.

Αρχή έγινε πέρσι με το Friend-ME της Σαγκάης, ενώ στην πρόσφατη έκθεση του Πεκίνου, μας «σύστησε» με το επίσης μικρομεσαίο Lannia Concept που εικονίζεται παρακάτω…

Πλέον, έφτασε η ώρα για την αποκάλυψη μιας teaser εικόνας του μοντέλου παραγωγής, ενώ το -σημαντικότερο- μάθαμε και το όνομά του.

Οι Ιάπωνες επέλεξαν να αφήσουν πίσω τα Almera και Tiida, επαναφέροντας το όνομα Pulsar, το οποίο έχει μια πλούσια ιστορία στην γκάμα των αυτοκινήτων της Nissan, κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση το 1978.

Ως ονομασία, χρησιμοποιείται ευρέως, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, για τα μοντέλα που προορίζονται στις αγορές της Ασίας και της Ωκεανίας.

Επιπλέον, το εμπορικό σήμα Pulsar εμφανίστηκε και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του 1990 και αφορούσε το μοντέλο N14.

Το πεντάθυρο hatchback μικρομεσαίο μοντέλο της Nissan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Βαρκελώνη. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της φίρμας, το Pulsar έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον ευρωπαίο αγοραστή αυτοκινήτου.

Το δάπεδο του νέου μικρομεσαίου της Nissan θα είναι το ίδιο με αυτό του νέου Qashqai. Πρόκειται για τη νεότερη εκδοχή της πλατφόρμας C της συμμαχίας Renault-Nissan. Από το Qashqai θα προέρχονται και οι turbo κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Το εμπορικό ντεμπούτο του Pulsar έχει προγραμματιστεί στη χώρα μας για το προσεχές φθινόπωρο. Από τότε και μετά, η Nissan θα διαθέτει μια υπερπλήρη γκάμα στις δύο πιο «νευραλγικές» κατηγορίες, καθώς στην μικρή κλάση τοποθετείται με τα Micra, Note και Juke, ενώ στην μικρομεσαία με τα Pulsar και Qashqai.

Πηγή: autotriti.gr