Με μια αρκετά απρόσμενη κίνηση, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε δια στόματος του προέδρου της, Martin Winterkorn, πως είναι έτοιμη να παρουσιάσει από την άνοιξη κιόλας του 2011, το νέο Golf Cabrio. Χαρακτηριστικά, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της VW στο Osnabrück, όπου και θα παράγεται όπως και συνέβαινε και στο πρόσφατο παρελθόν, το «ανοιχτό» Golf, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια των περασμένων δεκαετιών, μερικά από τα ομορφότερα μοντέλα στο χώρο της παγκόσμιας αυτοκίνησης έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής του Osnabrück. Την παράδοση αυτή θα την συνεχίσουμε από την άνοιξη του 2011 με το νέο Golf Cabrio».

Ωστόσο, περαιτέρω… αποκαλύψεις αναφορικά με το νέο Golf Cabrio (μηχανικά μέρη κτλ.) δεν έγιναν, αν και βέβαιο θεωρείται πως οι επιλογές θα είναι αντίστοιχες με εκείνες της κλειστής έκδοσης του μοντέλου, αλλά και με εκείνες του πρόσφατα ανανεωμένου EOS. Από εκεί και πέρα, ερωτήματα εγείρονται σχετικά με το πώς θα καταφέρουν τελικά να… συμβιώσουν στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας –σε εμπορικό κυρίως επίπεδο- τα δύο αυτά ανοιχτά μοντέλα. Λέτε η επιλογή της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής του πρώτη σε σχέση με τη μαλακή, που παραδοσιακά υιοθετεί το Golf Cabrio, να είναι αρκετή για την αγαστή εμπορικά παρουσία και των δύο; Ίδωμεν…

Θυμίζουμε κλείνοντας την αναφοράς μας πως η ξεσκούφωτη εκδοχή του μικρομεσαίου best seller της VW διατίθεντο στα μοντέλα της πρώτης και τρίτης μόνο γενιάς (MkI και MkIII), με το εν λόγω παραλλαγή του Golf να απουσιάζει από τη γκάμα της VW από το 2002 έως και σήμερα.

Πηγή: 4troxoi.gr